2012-12-13

Worlds smallest brewery - Lucia di Lammermoor

Världens minsta bryggeri. Ja det ligger på Operagrillen i centrala Malmö och är på enbart 0,8 kvadratmeter. Ganska häftigt faktiskt. Här provade vi förra året ett julöl som jag känner borde få vara med även i år. Det är mest för att det är väldigt kul att det finns ett så litet bryggeri som faktiskt har kvalitets öl från eget bryggeri till sin egen restaurang. Mer om Worlds smallest brewery kan du läsa här, när vi gjorde ett besök hos bryggmästare Alan.

Detta är ett Scotsh ale döpt efter en italiensk opera som självklart är en direkt översättning på Sir Walter Scott bok The Bride of Lammermoor, eller på svenska Bruden från Lammermoor.
Eftersom jag och Henning var på plats så drack vi den tillsammans. Så här tyckte vi om ölet för dagen.Doften från ölet är sött som sig bör av karameller och knäck. Det är en stor doft. En hel del torkade aprikoser och katrinplommon.
 
Smaksymfonin börjar i en mild smak av bananer, en skön karamellsmak och vissa toner av cocos. Vi börjar även hitta lite russintoner som avslutas av lite, men väl så behaglig beska. Smaken hänger kvar ett tag och vi förundras över balansen i ölet.
 
Ett öl både för mat och för njutning. Väldigt trevligt, men tyvärr är det väldigt svårtillgängligt.
 
Julölsindex 7,5/10
Pris: 68 kr fat
Finns inte i Systembolagets sortiment 

Inga kommentarer: