2012-12-10

Hoppin Frog – Frosted Frog

Här kommer det ännu ett julöl från USA. Hoppin Frog har en del öl som vi kan se i Sverige. Detta är dock första gången jag provar deras julöl.

Ett väldigt kul bryggeri som faktiskt verkar ha ett gott öga till oss i Norden. Framförallt är det nog Danmark man är glada för.
I Danmark kan man hitta det mesta från detta bryggeri, på de större ölbutikerna.

Ölet så, jo det är ett mörkbrunt öl och det slår mig nästan direkt att detta luktar tysk likör liknande Jägermeister. Kan detta vara en väldigt kryddar julöl då?

Jo doften är av örter, ingefära, kanel, nejlika, vanilj och lite nötter. Det är framförallt kanelen och ingefäran som märks vilket gör att man nog kan tänka sig att det doftar som ett pepparkaksbak. För mig doftar det som pepparkor. Med andra ord, det är ganska sött.

Smaken är även den ganska bestämd i sin kryddning. Det är fortsattsmak av den lite billigare varianten av Jäger. Den som man kan köpa på Lidl i Tyskland. Det är en viss alkoholhetta utan att alkoholen kommer fram och det är väldigt trevlig. Detta tillsammans med en viss smak av torkad frukt och vörtbröd gör att det är väldigt gott och framförallt väldigt juligt.

Kryddorna är precis som i doften, kanel, ingefära, nejlika och lite vanilj. Även den lilla nöten kommer fram och gör att ölet får en liten pepparkakssmak.

Glöggen, släng dig i väggen, för ölen går om nu! Väldigt gött att sitta och sippa på tillsammans med nära och kära. Att ölet dessutom kommer i 650 ml gör att man kan dela den på två, tre eller rentav fyra.

Julölsindex 8/10
Pris 109 kr 650 ml
Systembolagets tillfälliga julölssortiment 1/12

Inga kommentarer: