”Så här säger dom själva om sin julöl om jag får göra en fri översättning från danska till svenska.
Nu får det vara nog med dessa
vidriga maltiga och söta julöl. När du äter den tunga ankan med den feta såsen
(man äter anka till julen i Danmark men även i delar av Skåne) är det sista du
vill ha en ännu tyngre öl. Nej du vill ha hjälp att sänka middagen och
underlätta för magen och halsen. Det du behöver är en Snowball Saison”
Jag är inte den som är den. Jag
håller med. Vi äter ofta anka eller kalkon och det är faktiskt lite tungt att
sätta i sig en maffig och söt julöl.
I glaset möter man en ljus öl med
ett läckert vitt skum.
Doften är väldigt fruktig och
trevlig. To Öl är ett av de skickligaste bryggerierna i världen på att hantera
humlebaser. Det doftar jäst och frukter som päron och lime.
Ett mousserande och torrt öl som har
humlats perfekt. Det är väldigt ljuvligt. Det är blommigt som tusan, väldigt
härliga smaker av päron och av lime. Det är svårt att förklara men det är lite
krispigt och lite smak av funk.
Att göra detta på den legendariska
jästen Brettanomyces
och blanda in laktosbakterier. Det ger den lite extra syrlighet och jästen
bidrar med det krispiga.
Ja detta är väldigt gott till den
feta danska julmaten, därmed inte perfekt till den svenska. Men det är ett öl
man kan unna sig på kvällen och bara njuta av. Väldigt svår balans om vad jag
ska ge betyg. Nej det får faktiskt en nia, för detta är kanon!
Julölsindex: 9/10
Pris 80 kr / 40 cl fat
Finns inte i Systembolagets
sortiment
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar