2012-12-13

Shipyard - Longfellow Winter Ale


Ett öl som ligger varmt om hjärtat som dök upp på bolaget förra året för helt magnifika 35 kronor. Att det då dessutom kom i en bomber (650 ml flaska) gjorde det till ett av de mest prisvärda ölen jag har sett.
 
Även om jag har varit i Portland, Main och förälskade mig i hummer. Ja alltså att äta hummer. Sjukt billigt är det. Men för att citera flaskans etikett. "Often I think of the beautiful town that is seated by the sea”. En dag ska jag återvända till Main…
 
Ölet är nattsvart och med ett ljust skum.
 
Doftar kavring, pumpernickel, valnötter och lite choklad.
 
Ölets smak är av torkade frukter och härligt med pomerans. Även i smaken känner jag smaken av valnötterna och det mörka brödet. Lite vinös och väldigt lättdrucken. Det är som en mild porter som inte riktigt fått med det rostade. Men det är ändå väldigt trevligt.
 
Inte så juligt faktiskt, men det var en ganska trevlig öl för en liten peng. Ett tips är att inte lagra detta öl, för det var det inte värt.
 
Julölsindex 6/10
Pris: 35 kr 650 ml
Finns inte i Systembolagets sortiment

2 kommentarer:

Alf Tycker Om Öl sa...

Jag antar att detta testobjekt är en 2011a? Går det överhuvudtaget att få tag på 2012or - i Sverige 2012?
Jag sparade - tyvärr - ingen av mina flaskor jag köpte förra året. Den var så god att den gick åt! Och extremt prisvärd, näste bättre än Brooklyn Black Chocolate.....

Balder sa...

Tjena Alf.
Detta är en sparad från 2011, men det är inte ett öl man ska lagra! Att få tag på en 2012 till Sverige går säkert via privatimport.