2012-12-23

Hbg2 Helsingborgs hembryggargille - Ghost dog X-mas porter 2012

Långt namn från vännerna i norr. Ja detta är inte gjort av något bryggeri detta är gjort av ett gäng hembryggare från Helsingborg. Yes, även idag klämmer vi hembrygt här på Ölrådet.
 
Jag slängde in en av deras öl från förra året för ett tag sen och så sprang jag på Martin, Victoria och Alexi på en Beer Makers Dinner med Oliver Menno från De Molen. Men då fick jag med mig två av deras öl hem i utbyte av två av mina egna.
 
Martin sa att det var en hottad variant och att den numera var lite mer kryddad. Ja det klart att man blir lite spänd.
 
Doften är av kavring, russin, lite kryddor som kardemumma och kryddnejlika.
 
Det är en maltkraftig öl med mycket rostad smak. Jodå, Martins ord stämmer väl, den är klart mer kryddad och faktiskt lite mer intressant.
 
Låt mig börja om, det är en maltkraftig öl, som har en fin rostad smak. En basbeska som lyfter ölet och gör det lite fylligare även om det inte har en stor munkänsla. När den ruffaste beskan lägger sig kommer mer smak av kryddorna. Det är kryddnejlika, lite grönpeppar och lite pomerans. Kan även känna vissa spår av anis.
 
Den höga kvaliteten på hembrygderna fortsätter även idag. En kanonöl från Helsingborg som passar sig väl till helgens mat.
 
Julölsindex 7,5/10
Pris 0 kr (olagligt att sälja hembrygd öl, men han fick en hembrygd öl tillbaka) 330 ml
Hembryggd öl säljs därför inte heller på Systembolaget

Inga kommentarer: