2012-12-01

Anchor – Christmas ale (Our special ale) 2012

Det är nu 24 dagar kvar till julafton och det är hög tid att vi nu utbringar en skål och bestämmer oss för att idag är det Anchor Christmas day. Det innebär att vi idag ska köra FEM hela inlägg på Ölrådet med bara Anchor öl. Detta spännande öl som varje går byter ut sitt recept och sitt träd på etiketten. År 2008 beprydde en tall etiketten, som ni kunde läsa om i morse. 2009 är det en cypress på etiketten, i förmiddags. 2010 en Ginkgo biloba, som vi postade i eftermiddags. 2011 med en Pinus longraeva, som vi postade på kvällningen.

Ja det är en rostad ton i detta års Anchor upplaga. Vissa julkryddor i doften och de sedvanliga röda bären.

Smaken är inte riktigt som doften. Det är såklart de röda bären och dessa förbannade lingon som alltid hittar in i en Anchor julöl. En större kryddad ton än vad jag har känt de tidigare åren. Men att kryddor som nejlika som utgör den större delen av smaken finner man direkt, men även russin och lite lite ingefära.

Viss smak av choklad och lite mjuk beska i slutet.

Jag tycker att det är ett steg bakåt för Anchor. Det var bättre förr(a året). Framförallt är det tillbaka till den tunna och mesiga smaken som det var 2008 och 2009. Synd...

Julölsindex 6/10
Pris: 26 kr 500 ml
Systembolagets ordinarie julölssortiment

Inga kommentarer: