2012-11-15

3 Hearts Julöl x3 - Starköl

Från Krönleins bryggeri i Halmstad kommer denna julöl. Ett öl som stoltserar med pris från Stockholm Beer & Whiskey Festival 2011 som bästa julöl.
 
Så idag kör vi på stort. Vi drar till med att köra lättöl, mellanöl och starköl på ett och samma bräde! Ja vinnare ska man faktiskt ge chansen att visa sig från sin bästa sida!
 
Jaha, då var det efter lunch, då tar vi fram starkölet. Ölrådet samhällsansvar tappar lite i sitt skimmer antar jag, men detta är faktiskt bara en blogg som upplyser om vilka öl som är mest värda att ha på julbordet!
 
Doften är fortsatt lätt, men det är en viss doft av bröd och malt. Men en aning sötare framtoning än vid lätt och mellanöl.
 
Fortsatt ingen smaksensation, men väl så trevlig. Billigare än många av sina konkurrenter och även bättre än de flesta av dem. OM jag varit lagerdrickare vilket jag inte är, så hade jag valt denna på mitt julbord mest på grund av det utmärkta priset och på smakjämförelserna mot övriga julölslager.
 
Smaken är precis som tidigare av malt, lite fylligare men fortfarande lite tunn. Större rostad ton om än väldigt lätt. En del knäckebröd lite sötma från kola och en liten liten beska.
 
Julölsindex: 3,5/10
Pris: 16 kr 500 ml
Systembolagets ordinarie sortiment

4 kommentarer:

Anonym sa...

Varför är du ingen "lagerdrickare"? Vad är problemet?

Balder sa...

Din fråga är klart befogad. Jag tycker att det är viktigt att poängtera att jag inte är det större fan av typen lageröl. Därmed sagt är jag inte 100% påläst och jag personligen väljer något annat. Men jag utgår från det som är viktigt i frågan. Hur lämpar detta sig på ett julbord?

Hoppas du förstår hur jag menar.

Anonym sa...

Ok, bra, jag förstår.Jag trodde först att du bara var dryg...

Balder sa...

Jag är inte den som spottar i glaset direkt.

Om jag tillåts vara lite rolig så är jag ju skåning och vi är dryga sen födseln har jag hört!