2012-11-15

3 Hearts Julöl x3 - Mellanöl

Från Krönleins bryggeri i Halmstad kommer denna julöl. Ett öl som stoltserar med pris från Stockholm Beer & Whiskey Festival 2011 som bästa julöl.
 
Så idag kör vi på stort. Vi drar till med att köra lättöl, mellanöl och starköl på ett och samma bräde! Ja vinnare ska man faktiskt ge chansen att visa sig från sin bästa sida!
 
Vi kör väl på mellanölet nu då det börjar bli dags för 11 pilsnern. Viste ni förresten att 11 pilsnern faktisk är ett väldigt relevant uttryck. Vårt smaksinne är faktiskt som bäst just klockan 11 på dagen. Vi har tränat upp smaklökarna med frukost och borstat tänderna. Vi byter ut vårt kaffe mot en öl och så är smakerna som bäst. Men tyvärr kan vi inte utnyttja dem då de flesta av oss har arbeten och måste jobba vid denna tiden.
 
Doften är väldigt lätt, men det är en viss doft av bröd och malt.
 
Smaken är len och inte särskilt stor precis som lättölet. Aningen kraftigare som sig bör och inte alls lika blaskigt. En väldigt trevlig mellanöl måste jag ändå säga. Jag kan absolut tänka mig att ta denna på julbordet om jag måste köra. Men tänk på att dom du kör, drick inte mer än en eller två mellanöl till maten och vänta några timmar innan du kör hem. (Ölrådet tar samhällsansvar del 1)
 
Smaken är därför av malt, inte så fyllig men med en liten rostad ton och liten touch av vörtbröd
 
Julölsindex: 4/10
Pris: (tappade kvittot men en 16 kr för 500 ml gick den nog på)
I vanlig detaljhandel

Inga kommentarer: