2011-12-11

Julölsbloggen: Hornbeer - Juleøl

En mörk historia framför den hemmagjorda sillen. Ett stort härligt krämigt skum.

Doftar alldeles förträffligt av malt, jäst, anis och kryddnejlika.

Smaken är verkligen av juliga mått. Det är en belgisk quadrupel men extra smaksatt med julens alla kryddor. Jag känner smaker som anis, kryddnejlika och aningen kardemumma.
Förutom det så är det jäst, malt och lite torkade aprikoser.

Kommer att sitta bra till min sill!
Julölsindex 8/10

Sillen gör man för övrigt så här.
Man köper sill, antingen hela frysta, eller i burk som är till för inläggning.

Till tre burkar sll
2 dl Ättika
8/9 l vatten
4 dl socker
Blanda runt detta ordentligt och du har en fin lag.

Sen är det bara att krydda med vad man vill!
Men ha gärna i morötter, rödlök och kryddpeppar. Inte bara för smaken, även för utseendet.

Mina sillsorter blev
Fänkålssill
Rotsellerisill
Citron och korriandersill
Chillisill
Svartvinbär och tranbärssill
Pepparrotssill

Inga kommentarer: