2011-06-24

Kanadaresan: bryggerier del 3 - Banff ave brewing Co.

Banff ave brewing Co.

Banff, Alberta

Dagens bryggeri är mer en brewpub. Vi provade fyra olika sorter från bryggeriet i turiststaden Banff. Beläget i de vackra klippiga bergen. Ja de sträcker sig hela vägen upp i Kanada. Banff ligger för övrigt en bit öster om Calgary som är en större stad.

Första var en black pilsner vid namnet Lower bankhead Black Pilsner. Bra maltighet, lite rostade toner. En lager med lite smak. Ganska söt dock. 

Andra var en cream Ale, Brewer's Oar Cream Ale. Detta smakade inte så mycket utan var en lite tjockare sörja som jag aldrig dricker igen!


En IPA som var riktigt, riktigt bra! Namnet va Head smasched IPA Håller hög klass med en bra grund och humlad till tusen. Klockren rund humlesmak med en beska som drar åt en DIPA typ Hercules från Great Divide.

Sista ölet ut var Reverend Rundle Stout, en klassisk mild porter. Den var nästan lika krämig som cream ölen men med gott om smak. Riktigt bra rostad smak, nästan en direkt kaffe smak. En söt avslutnig av mörk choklad. Bör sägas att kaffet här är under all kritik. Så kaffe smaken i denna öl fick mig att glömma Zoegas burken där hemma. 

2 kommentarer:

Henning sa...

Hör att du njuter av ölen som finns att få tag på. Bra jobbat att både hitta, smaka, och skriva om dem alla =)
/Henning

Balder sa...

Ständig jakt! Idag är det nästa by som ska få besök