2011-02-06

Standardsortimentsprovning: Yeti Imperial Stout

Sist men inte minst, en av nyheterna i sortimentet som kommer finnas ett tag framöver. En riktigt tung amerikan.

Yeti Imperial Stout
Bryggeri: Great Divide Brewing Company
Alkoholprocent: 9.5%
Land: USA
Pris: 29.90 (33 cl)


Balder:
En klockren imp. stout. mycket fyllig och fin. Ett vackert brunt skum till en brun, svart dryck. Komplex smak, viss rökighet, rostade toner, liten kryddighet, en bra eftersmak som är först lite fruktig och sen går över till en chokladsötma och sist en vaniljsmak som rundar av en helheltsupplevelse. Når inte riktigt upp till 10, men det är bra nära.
Betyg: 9

Eberlund:
Humligt, mycket rostade smaker. Kaffe, en del choklad. Kolsvart i färgen, härligt mörkbrunt skum. En favorit, dock gillar jag Oak Aged Choklate Yeti bättre. Nice...
Betyg: 8

Johansson:
Spännande stout som skrämmer en inte så van stoutdrickare vid första anblick. Tung mörk färg med ett ovanligt mörkt skum. Fin rökig smak med inslag av lite cacao och en viss fruktig söthet.
Betyg: 7

Olsson:
Rökig doft. Kakao och kaffe. Fint mörkt skum. Smaken är besk och mörkrostad. Känner en tunn smak av vanilj i bakgrunden. Perfekt stugöl!
Betyg: 8

Röstlund:
Mörk som använd motorolja, med ett skum som kan liknas vid chokladpudding, om än lite tunn chokladpudding. Smaken är kakao, rostad malt och kaffe, lite ihärdiga humleskuggor som täcker upp den torra eftersmaken. Ett skolboksexempel på en modern impstout enligt mig.
Betyg: 9

Henning:
Kaxig doft med tryck i, detta är ett öl som klyver gränserna för många öltyper. Yetiskönt skum och en fyllig kropp.
Betyg: 6

Genomsnittsbetyg: 8

Det var allt Ölrådande från denna helgen. Nästa gång är det dags för besök i Göteborg hos Ekström i början av mars.

Inga kommentarer: