2011-02-19

Dugges Vecka: Lager no1

Ja det är väl dags att dra fram den gamla lagern också. Eller ja, detta är inte en gammal lager. Det är en ganska ny lager från Dugges.
En vanlig lager är det dock inte. Det är nämligen en humlad lager. Men det är ganska så trevligt.
Jag är inte någon lagerfantast, men jag kan verkligen uppskatta en god lager ibland. Om all lager smakade som Dugges Lager no 1 så hade jag nog druckit mer lager!Doften är mild men av humle. Det Dugges har gjort bäst med sina IPAs är att man haft en bra ale i bakgrunden. Här har man gjort samma sak. Man har en lager som säkert smakar bra, men smakar som alla andra. Då har man lagt till lite humle och vips så är det en mycket bra lager!
Det är samma sak här. En bra humlesmak och avslutningen är av lite sötma och malt, men med en mjuk beska som sitter i ganska så länge. Men det smakar lite träigt. Hoppas ni förstår vad jag menar! Inte ekfatslagrat, nej det smakar trä. Ja det är gott, till ett mycket bra pris! (25 kr)
Ända negativa är att en lager är inte gjord för 500ml flaskor. Det blir lite avslaget på slutet. Men att dela på två är helt perfekt, eller att svepa halva och sen njuta. Öl som kan/ska svepas kan aldrig njutas har jag en gång sagt. Jag står fortfarande för det!

Att det står att den är brygd av Dugges ale och porterbryggeri i Mölndal är ju en sanning med viss modifikation. "dempa" är ju en av dem som uppmärksammat detta och då säger ju "Mr. Dugges" Mikael Dugge Engström själv att ölet är brygt i Belgien. Jag var stensäker på att den var gjord i Uppsala hos Slottskällan.
Efter närmre efterforskning så var den det först. Men sen flyttade man ner det till Belgien.

Nu ska man flytta till Landvetter där man får större plats.
Det är bra att Dugges kan expandera. För vi behöver en amerikans inspirerad bra bryggare i Sverige! Pistonhead någon? Nej, bra!
Vi avslutar där innan jag börjar må dåligt. Varför tänkte jag på Pistonhead?!?!

3 kommentarer:

Henning sa...

Älskar bilden.

Anonym sa...

Vad menar du med humlad lager? En klassisk pilsner från Tyskland kan ha 40+ BU. Däremot är Dugges en belsgisk lager och har inget med svenskt öl att göra överhuvudtaget!

Som vanligt så tittas det ner i glasen för mycket...

Balder sa...

Kan inte alls hålla med dig där. För du snurrar till det lite? Dugges är ett svensk bryggeri, ölet är från början bryggt i Sverige, men eftersom det inte fanns plats att brygga det så fick det bryggas i Belgien. Så den har i högsta grad att göra med svensk öl. Varför ska svensk öl ha något med tyska öl att göra undrar jag också?

Jag säger inte detta för att vara vara elak eller så men en pilsner kommer faktiskt från Tjeckien.