2011-02-14

Dugges Vecka: High Five!

Det är dax att vi har en riktigt serie här på Ölrådets hemsida. Så jag har bestämit mig för att dricka Dugges öl i en hel vecka!
Idén kom när jag var på ett besök hos i Mölndal med mitt arbete. Då svängde jag och chefen in på Mölndals lokala systembolag och handlade med oss lite hem!

Första ölet ut för räkning är High Five! Det kommer ur sviten "Express yourself" och beskrivs av bryggeriet som "Fylligare, beskare och/eller starkare."
Jag har tidigare provat den och tyckte att den var bättre på fat. Men jag kankse hade fått tag på en dålig flaska. Men nu när den var rykande färsk så måste jag ju prova den igen!
Ölet är en IPA (India Pale Ale) på 7.5 ABV.
Man möts av en klar bärnstensfärgad dryck som doftar friskt av humle. Det doftar verkligen humle rent av! Men det finns en liten hint av malt i doften.
Smaken är mer eller mindre samma sak, det kommer en direkt humlesmak i munnen. Sen känner man lite av malten, blandat av lite citrustoner och sen avslutas allt av en trevlig beska som sitter i ganska så länge i munnen. Drycken är halvfyllig, en relativt lättdrucken historia. Alkoholen är väldold i humlesmakerna.
Bra maltighet för en amerikansk IPA med fem humlesorter i.
Dugges själva förklarar det så här: "Det växer citrus i tallskogen..."

2 kommentarer:

BeerSwedenDarren sa...

Loving that bottle-cap picture. That's art!!

Balder sa...

Thanks Darren, that means a lot!