2011-02-02

Standardsortimentsprovning: Fuller's ESB

Nästa öl ut i standardprovningen var Fuller's ESB.

Fuller's ESB
Bryggeri: Fuller's
Alkoholprocent: 5.9%
Land: England
Pris: 25.40 (50 cl)


Olsson:
Bra britt. Passar bra när smaklökarna är utvilade. Många fina nyanser och en balanserad maltighet. Problemet med denna, som så många andra liknande ales, är att de lätt blir tråkiga om man har druckit kraftigare öl innan. Men som förstaöl är den väldigt fin.
Betyg: 7

Johansson:
Luktar diskretare än den smakar, svår att tolka men maltigheten känns igen. Stor maltighet i smaken som ger ett fint bitter avslut. God öl för att avnjutas tidigt under kvällen.
Betyg: 6

Balder:
En typisk ESB, eller detta är ESBn som man försöker efterlikna. Ett bra alternativ till en lager och smakar klart bättre med sin beska. Det finns inte så mycket mer än beska och en hög maltighet. Men detta är verkligen en perfekt lördagsförmiddags öl.
Betyg: 6

Eberlund:
Maltigt och lite knäckigt, lite kola och smör. Mjuk fin beska. Gyllene färg. Rätt trevligt faktiskt!
Betyg: 6

Röstlund: Trevligt bärnstensfärgad, med en mjuk och behaglig beska. Lätta citrustoner som sticker på tungan och med en stabil maltryggrad som håller upp det hela.
Betyg: 6

Henning:
Grovt bröd med härligt dansande maltighet. Så här ska ett gott öl smaka. Helt min kopp av te. Öl till mat eller på puben, denna öl kan jag inte få nog av. Betyg : en stark 8.
Betyg: 8

Genomsnittsbetyg: 6.6

Inga kommentarer: