2010-09-14

Ölresan till NYC - Brooklyn Brewery

Nu börjar ölflödet gå ner lite. Mycket eftersom vi köpt ett par sexpack och att vi inte druckit så mycket öl på hotellet. Dessutom har vi varit på en hel del rundor. Bland annat till Brooklyn Brewery.



Det första jag måste berätta är om den sjuka färden till Brooklyn. Vi hade redan innan bestämt oss för att gå över Brooklyn bridge, för att sen ta en taxi till bryggeriet. Men nu börjar problemen. Väl uppe på bron så börjar det regna. Inget vanligt regn utan ett väldig finfördelat regn som inte faller ner utan mer bara är där och ignorerar en. Ett regn som inte gör en våt om man är ute i ett par minuter. Men efter en kvart börjar vi bli våta. Nästa problem är att vi inte hittar en taxi till oss. Vi bestämmer oss för att fortsätta till fots och försöka att få tag på en taxi längs vägen. Ju längre in i Brooklyn vi kommer, desto färre taxibilar ser vi. Till slut ser vi inga bilar alls och gåendes längs en halvmysko väg i Brooklyn i kavaj och skjorta känns nu inte längre så ball. Att vi dessutom går med en guidebok i händerna letandes på en karta kändes nu inte heller så bra.

Vilse i Brooklyn, har en dubbel mening då det råkar vara min sambo, men även att vi inte har en aning om var vi är. Men efter ett tags resonerande så tar vi oss ner mot hamnen och så är vi ute ur som smutsiga områdena som kändes väldigt otrygga. För vi har hamnat i ett område som var HELT sjukt. Alla såg precis likadana ut. Männen hade rakat huvud och det hängde långa tofsar längs huvudet, grymma sideburns! De hade alla rock på sig. Män som kvinnor. Kvinnorna var undangömda i sina rockar och var alla ute och gick med med sina barn som också skulle se exakt likadana ut. Aja efter att ha vandrat i tre timmar så kom vi äntligen fram till bryggeriet. En minut innan rundvandringen skulle börja. Blöta och goa så lyckades vi få en tour runt bryggeriet och tyvärr hann vi bara få en öl efter det. Men det var ändå sjukt värt det!

Vi har även varit på världens största outlet. Detta tog precis hela dagen. Jag och Ekström spenderade minst en och en halvtimme i Ralph Lauren butiken!

Dagarnas senaste öluppdatering:
Brooklyn Brewery - Blast (tapp) går bara att drickas på bryggeriet
Smyttynose - Maibock
Southampton - Pale Ale (tapp)
Cigar City - Jai Alai IPA (tapp)
Dogfish Head - 60 minutes IPA (tapp)
Stone - Arogant Basterd (tapp)
Mcneill's' - Warlord Imperial IPA (tapp)
Avery - The Kaizer (tapp)
Stone - Ruination (tapp)
Founders - Breakfast stout (tapp)

Senaste dagarnas bästa: Riktigt svårt men Brooklyn Blast är svårt att inte nämna eftersom den enbart kan drickas på bryggeriet.
Senaste dagarnas sämsta: Vandringen till Brooklyn.
Dvs alla öl vi druckit dom senaste dagarna har varit kanon!

Keep you posted!

4 kommentarer:

Danne sa...

Blast serveras ibland på annat håll, bryggmästaren själv serverade mig ett provsmak på Köpenhamns ölmässa i våras. Och ja den är fantastiskt bra!

Är tacksam att ni inte lyfter Cigar City som bäst eftersom de är väldigt hypade av amerikanerna men är tillochmed ovanligare än Blast på denna sidan om atlanten ;)

Patrik Olsson sa...

Mm, vi har ju till och med haft en bild på när Bryggmästaren serverar blasten på Köpenhamns ölfestival: http://olradet.blogspot.com/2010/05/lfestival-kbenhavn-2010.html

Bolmsten D.Ä. sa...

Roligt att läsa er blogg.
Skall själv till NY till våren och kommer insupa alla tips om öl och ölställen ni rekomenderar.
Vad jag undrar är, var gör ni av alla restprodukter(kiss)när ni hinkar så mycket god dricka.

Balder sa...

Har du någonsin drukit Corona?

Verkligen roligt att höra att någon uppskattar vårt skrivande. Mer tips kommer imorgon. Vi ska nämligen på två jäkligt fina ställen och fira Malmö FFs seger över H(ö)IF.