2010-09-07

Nytt Bishop's Arms i Malmö

Igår öppnade ett nytt Bishop's Arms här i Malmö, på Gustav Adolfs Torg, vilket ju är trevligt. Några av oss var och besökte stället för att kolla hur det såg ut och för att se vad som erbjöds. Ölsortimentet än så länge är inte i samma klass som vid centralens Bishops Arm's men enligt bartendern ska sortimentet utökas efter hand.
Samma stämning som på den andra puben, dock lite fräschare med en trevlig liten sofflounge längst in där det blir perfekt att avnjuta goda porters och annat när vinternätternas mörker faller in. Roligast var deluxe-ölsortimentet, en liten glasmonter med allehanda godbitar. Bland annat Närke Kaggen Stormaktsporter, Three Floyds Behemoth, Brut de flandres, en variation av (dyra) Mikkellers och mycket mer. Man kunde nog ha bränt en månadslön på det skåpet utan att ha smakat allt. En annan gång kanske.

Blev såklart nån öl där också, bäst för kvällen enligt mig var utan tvekan Närke cAmarillo, en underbart doftande pale ale gjord med enbart amarillo-humle. 79 kr / 40 cl på fat.

Sen måste jag påpeka att jag inte gillar fotot på hemsidan de valt för att representera denna nya pub. Tycker de kunde fotograferat tappkranarna från andra hållet så att inte en viss Carlsberg syns i förgrunden.

http://www.bishopsarms.com/Malmo_Gustav_Adolfs_Torg/Presentation



1 kommentar:

Balder sa...

Det var mycket trevligt inne i bilbioteket där vi satt! Kan tänka mig att Ölrådet kommer att spendera några timmar där i framtiden.