2011-11-14

BSF meet up Malmö first edition

Ja då var det första gången vi lyckats ha en träff för medlemmarna på BeerSwedens Forum. Den hölls lördagen den 12/11-2011 på Malmökrogen Green Lion Inn.
Eftersom vi hade långväga gäster i form av Adam så bestämde vi oss för att köra en mindre provning innan, ja en förmiddagsprovning är väl alltid trevligt? Kristopher hade med sig en Fantome - Magic ghost, Röstlund en Pretty Things - Once Upon a Time November 15th 1901 KK, jag hade en Driftwood - Old Cellar Dweller och Adam en Odells Bourbon Barrel Stout. Jävligt trevlig provning måste jag säga. Men jag kommer inte att prata något vidare om den Läs istället vad Kristopher skriver om den här


Hela 16 öltörstia människor anslöt för att prova öl blint, äta lite, göra ett öl-quiz och framförallt umgås och dela erfarenheter. Det var ett förvånandsvärt ungt gäng som dök upp även om åldrarna var väldigt blandade. Väldigt trevlig. Alla var inte medlemmar, men vi tyckte att det var OK att någon hade en vän med sig.

Från Danmark hade vi med oss "Beer and bullshit" killarna Pundarquartis, Dickie och deras kamrat T-bone.
Från Helsingborg letade sig "Överflödiga" Blafa ner och hade han med sig kompisen Anton.
Även Peter Lind aka Peter L hade med sig vännen Mattias.
Ja Kristopher ville inte vara sämre och hade Ola med sig, en grabb som absolut borde signa upp, då han hamnade sist på quizet!
AdamB_ som kom hela vägen från Falkenberg
Lunda borna Anders Thomas och Gokster hade även dom tagit tåget till Malmö.
Sen var det Ölrådsgrabbarna som även även finns med på BSF, Almryd, Röstlund och Henning representerade. Förutom jag då!
Vi började med en blindprovning. Jävligt elak sådan, men det var roligt till trots.
Man fick svara på fyra frågor om samtliga öl. Stil, Land, ABV och vilket öl det var.
Ölen som serverades var, Avery- White Rascal, Nögne Ö - Cascara Bitter, Rogue - Dry Hopped St. Rogue Red och Amager Bryghus - Imperial Stout
Cascara bittern var riktigt elak! Haha, förlåt Blafa men jag måste bara skratta åt ditt ansiktsuttryck igen när jag sa att det var en bitter!!
Just herr Blafa segrade i quizet på fina 15 poäng av 32.

Jag ska lägga upp frågorna en dag, men en av frågorna blev genast inaktuell. Stone är inte längre världens näst mest aktiva bryggare. Det är Boston Beer som spytt ut ca 50 nya öl på några dagar! Dags att hitta på nytt Stone?

Avslutningen på kvällen blev även den sjukt trevlig med några bra intressanta ämnen att diskutera, samt justa öl! Uppenbarligen även lite kärlek!

Sugna på att göra om det? Jag är!!

4 kommentarer:

BeerSweden Darren sa...

Sounds like you all had an awesome time! Once again a big thanks to you Balder for your energy pulling this event together and next time you meet up I'll definitely be there (as long as you don't make the quiz questions too difficult....)! Cheers & Beers!

Balder sa...

Makes me a "Bero" right? Haha! The quiz was a bit too hard since there was questions about old vikings and such.

Kristopher sa...

Kärlek är helt rätt ord!

Blogger sa...

BlueHost is ultimately the best hosting company with plans for any hosting requirements.