2010-02-01

Ölbryggning - Andra dagen

Andra dagen av ölets liv. Består mest av att stå och bubbla. Vilket är bra. Det har även blivit en skumkrona på 2-3 cm. Det är nog ett gott tecken.

And now... we wait... and plan the next beer.



8 kommentarer:

Patrik Olsson sa...

Hur lång tid tog det innan ölet var rumstempererat?

Almryd sa...

vet inte exakt men det kändes rätt ljummet runt 23-tiden. tror vi får köra isvattenmetiden nästa gång

Patrik Olsson sa...

Ska se om jag inte ska bocka till ett kopparrör. Det lär ju vara bäst, och borde inte vara så svårt. Decinfekteringen är ju inget problem heller. Bara till att stoppa ner det i vörten när den kokar.

Balder sa...

Att bocka kopparrör är verkligen en lätt match. Jag kan hjälpa dig med det annars om du inte fixar det.

Patrik Olsson sa...

Gött Balder!
Inför nästa bryggning så känner jag att den viktigaste investeringen får bli en webcam, så man kan sitta och titta på jäsningen från sin arbetsplats..

Almryd sa...

haha tänkte på det igår när jag satt o tittade på jäshinken där hemma :)

Vet dock inte om det är optimalt att desinficear kopparrören i vörten eftersom det kan avge metaller... och dessutom är rostfritt att föredra.

Patrik Olsson sa...

Då får vi ju den där järnsmaken, haha. Bocka rostfritt är nog projekt. Det är väl skithårt.

Balder sa...

Nej Patrik det är inte skithårt. det beror mycket på hur tjockt du vill ha röret. Jag har ju krökt lite rör undermin tid med golvvärme jobb. Det går ju att ta smala sånna rör och göra det den vägen. Vi kan fixa det en dag!