Ska se om jag inte ska bocka till ett kopparrör. Det lär ju vara bäst, och borde inte vara så svårt. Decinfekteringen är ju inget problem heller. Bara till att stoppa ner det i vörten när den kokar.
Gött Balder! Inför nästa bryggning så känner jag att den viktigaste investeringen får bli en webcam, så man kan sitta och titta på jäsningen från sin arbetsplats..
Nej Patrik det är inte skithårt. det beror mycket på hur tjockt du vill ha röret. Jag har ju krökt lite rör undermin tid med golvvärme jobb. Det går ju att ta smala sånna rör och göra det den vägen. Vi kan fixa det en dag!
8 kommentarer:
Hur lång tid tog det innan ölet var rumstempererat?
vet inte exakt men det kändes rätt ljummet runt 23-tiden. tror vi får köra isvattenmetiden nästa gång
Ska se om jag inte ska bocka till ett kopparrör. Det lär ju vara bäst, och borde inte vara så svårt. Decinfekteringen är ju inget problem heller. Bara till att stoppa ner det i vörten när den kokar.
Att bocka kopparrör är verkligen en lätt match. Jag kan hjälpa dig med det annars om du inte fixar det.
Gött Balder!
Inför nästa bryggning så känner jag att den viktigaste investeringen får bli en webcam, så man kan sitta och titta på jäsningen från sin arbetsplats..
haha tänkte på det igår när jag satt o tittade på jäshinken där hemma :)
Vet dock inte om det är optimalt att desinficear kopparrören i vörten eftersom det kan avge metaller... och dessutom är rostfritt att föredra.
Då får vi ju den där järnsmaken, haha. Bocka rostfritt är nog projekt. Det är väl skithårt.
Nej Patrik det är inte skithårt. det beror mycket på hur tjockt du vill ha röret. Jag har ju krökt lite rör undermin tid med golvvärme jobb. Det går ju att ta smala sånna rör och göra det den vägen. Vi kan fixa det en dag!
Skicka en kommentar