2012-03-21

Worlds Smallest brewery - Sopranen

Gör ett nytt försök då det förra blev sådär...

Detta må vara världens bästa lättöl.

Det må även vara världens mest beska lättöl.
Köksmästare Alan Dougan klarade inte av att det inte fanns någon bra lättöl till hans mat. Så han gjorde det många av oss så ofta velat göra. Han tog saken i egna händer och bryggde sitt eget lättöl. Men inte vilket lättöl som helst. På 1.4%ABV har han lyckats klämma i runt 50IBU.

Ölet är mörkt bärnstensfärgat med ett krämigt och snyggt skum.
World smallest brewery - Sopranen
Doft av vått gräs ersätts av tallskog. Framförallt av barken och lite av kådan.  Humlekottarna letar sig fram mellan träden och en citrusfruktighet tar vid. På tal om det. Undra vad Bark luktar? Troligen kebab!

Smaken börjar med lite maltighet men humlen och humlebeskan tar över direkt. En fullständig smakexplosion man inte väntat sig av ett lättöl. Mycket citrus frukter som dansar på tungan och upp i gommen.  Det tar med sig en smak av lite kola och gräs. Kolan kan nog upplevas som smak av kåda det med. Beskan sitter kvar i timtal och munnen känns helt varm. Vad hände med värmande alkohol? 1.4% ABV, det är galet Det ända man egentligen kan ha synpunkter på är att det saknas en kropp. Men helt ärligt, vad gör det när resten av smaken sitter där?

Världens bästa lättöl från världens minsta bryggeri...ni vet var ni hörde det först!

Inga kommentarer: