2012-03-12

Ett hotellrum i Gdansk‏

Nej detta är inte Gyllenbock, det är ju bara jag Balder från Ölrådet som lyckat hitta ut i vida världen. Men Gyllenbock, se detta som en hyllning till en kanonbra ölblogg som följer med ut i världen. Även många oväntade platser som alltid är kul att läsa om.

Själv hamnade jag på ett hotelrum i Gdansk efter några intensiva reseveckor. Till hotellet lyckades jag få med mog lite öl jag hittat på vägen. Blev dock att klämma även en Jadwiga mjöd som jag utelämnar detta inlägg. Med mig till hotellet hade jag Zywiec, Warka Strong och Zywiec Porter
En sliten själ gör sitt sista ryck. Efter att ha rullat så här: Ostrava på tisdagen/onsdag, Prag på torsdagen, hem på fredagen, för att åka till Göteborg samma fredag. Hem till Malmö, vända till Polen och en plats som gud glömde i mitten av ingenting, för att sen återvända till civilisationen i Gdansk på tisdagskvällen och till sist för att åka hem igen på onsdagen.
Jag förtjänade att dricka lite öl på hotellet.

Se bara vad tripadvisor visade mig fanns i närheten om ni inte tror mig. Nu hade jag dessutom utökat sökningen till en lång radie bort! Skrattretande, men jag fick jobbet gjort. Så nu Gyllenbock har du något att slå!

Zywiec.
En lager som smakar precis som en lager ska smaka. Inget spännande mer än att det är en liten ton av vete i den. Uppskattas nog mer av andra än mig, men den tjänade sitt syfte och var riktigt frisk och fin vid tillfället.

Warka Strong, i brist på MegaWarka som Blafa och Manker tjatat hål i huvudet på mig om. Jag vet inte hur många gånger dom sa till mig att jag måste bara prova MegaWarka. Aja, en annan dag vänner. Det fick bli en Warka Strong istället.
Doftar som plommonvodka. Dvs lite plommon och en viss artificiell doft samt en doft av mäsk.
Smaken är klart bättre. En söt laget med viss hint av honung och kaffebönor.
Ingen kul alls då det försvinner fort. 6,5%ABV.
Jag som var sugen på en Pale Ale! Kostade typ en femma så jag vaskar resten.
Zywiec Porter
Zywiec Porter.
Polens bästa öl enligt Ratebeer, måste så klart provas. När det dessutom är sista polska anhalten i 1001 beers you must try....
En trevlig flaska med en snygg etikett.
Tydliga malt och kaffetoner sprider sig från glaset. En liten vaniljdoft, en väldigt liten.
Ohh ja, det smakar kaffe. Stark är den jävelen också. För det kommer en värmande men sen spritig smak i slutet. 9,5%ABV. Hade nog mått bättre av 7 eller liknande.
Ölet börjar i kaffe och nog finns det en viss vaniljsmak där i efterdyningarna. Lite som ett nescafe i smaken. Kaffesmak sen lite vanilj och så lite chockladkräm.
Horribelt att det är så spritigt.

Aja, hejdå Tjeckien, Österikke och Polen.
Hej Sverige!
Bäst var så klart Jadwigan, därav utelämnandet.  Polens hopp, det finns i mjödet!

6 kommentarer:

Almryd sa...

snyggt ölglas... ljushållaren? :D

Zywiec är ett av farsans favvoöl som han alltid tjatar om... jag tycker den är rätt god också faktiskt. :)

Balder sa...

Man tager vad man haver! Det var format som en kopp och har diskade av den med tandkräm först. Sen drack jag lite Jadwiga ur den och så var tandkrämssmaken borta.

Som sagt, den var OK och tjänade sitt syfte. Men mer än så var det inte faktiskt.

Delreich sa...

Så tripadvisor är Ebba Grön-fan? =]

Länken till Gyllenbock är halvtrasig (googles spårningsgrejs).

Balder sa...

Hur menar du att dom är Ebba Grön fans? Har kanske något med platsen jag är/var på?

Min länk till Gyllenbock fungerar dock.

Delreich sa...

"Det finns inget att göra..."
We're only in it for the drugs.

Länken till Gyllenbock "funkar", men en direktlänk hade väl varit bättre. Dumt att gå via google.

Balder sa...

Aha, nu är jag med i Ebba Grön referensen.

Du har dessutom helt rätt i Googlelänken.

Ett stort tack ska du ha "Delreich" för dina kommentarer, jag ska självklart åtgärda detta så fort jag kan. Kan inte komma in på blogger mer än i kommentarer på jobbet.