2012-03-07

Fatlagrad Carnegie Porter 3,5

På tal om Carnegie Porter. Detta blir det tredje raka inlägget om just Carnegie Porter på Ölrådet.

I förrgår gjorde jag som min vän Almryd och köpte Carnegie Porter som jag skulle ha till maten. Gjorde en Chiligryta och jag tänkte ändra mitt recept och prova med Carnegie Porter 3,5. Kanon, finns ju även i minsta lilla butiken ute på landet.

Ja för er som inte vet så har jag lämnat Malmö för att flytta ut på landet. Har varken internet eller TV, men öl det har jag! Tillfälligt alltså, jag är ingen bohem om ni tror det.

Hur som helst. Jag tittade länge på flaskan och på ett av mina Westmalle glas som stod nydiskade på bänken. Jag kunde inte hålla mig. En i grytan, en i kocken tänkte jag.
Döm om min förvåning att det inte alls smakade som den där vanliga Carnegie Portern jag köpt tidigare. Jag la upp det på ”Untappd” och fick kommentaren. ”Vilken årgång” från min vän Adam.

I samma sekund som Adams kommentar når mig kommer jag på att Adam sagt i somras att man faktiskt dumpat fatlagrad Carnegie Porter i den vanliga mellanöls-varianten.

Så jag är en av de lyckliga som fått tag på denna fatlagrade variant! Vilken jävla fars att jag nyss dumpat dem i chilin!

Jag ger Röstlund fram till klockan 20.00 innan han ringer och frågar mig var jag handlat dem.
Men jag säger till er andra, ut och leta för dom kan finnas där!

2 kommentarer:

Niklas sa...

Låter ju sjukt. Och konstig innehållsdeklaration? .. finns de batchnummer eller liknande man kan leta efter? bästföre-datum?
Vi pratar alltså om en 3,5-are ändå?
Alla dessa frågor...Sorry..

Almryd sa...

hehe.. gissa vad jag har på kok just nu... jo en chili :) http://www.recept.nu/1.135491/jens_linder/varmratter/kott/texas_chili_con_carne för att vara exakt.