2012-03-08

Malmö Brygghus - Beersson IPA‏

Lokal patriotism? Nej det kan Ölrådet inte beskyllas för. Vi har nog varit dom hårdaste kritikerna till Malmö Brygghus.
Ett av ölen som dock fann allas hjärtan var Beersson Tok-IPA. När man nu släppte ut Malmö Brygghus - Beersson IPA var man nästan tvungen att prova. Det ska vara en torrhumlad IPA på 6,3% ABV.

En klar bärnstensfärgad dryck med små söta bubblor. En stolt skumkrona som är vit till färgen.


Malmö Brygghus - Beersson IPA
Doften är härligt humlig. En varm humlighet med viss jordighet. Doften av sharonfrukt råder det inget tvivel om. Viss annan citrusfrukt och lite vått gräs.

Smaken är stor, mycket stor. En igenkännande efterbeska som ofta genomsyrar bryggare Bennys öl.

Det är en tung humlighet som inleder. Det gör sedan över till lite krispig knäck och lite farinsocker.
Citrusfrukterna knackar på dörren och gör entré. Väldigt härligt uppfriskande citrus som följer med beskan ut i eftersmaken.

Jag tycker att ölet är gott. Passande till vårsäsongen när man inte vill ha det så friskt som på sommaren, men lite värmande från de kalla vindarna.
Bra jobb Malmö Brygghus, detta var bra! En bra IPA från Sverige, från Malmö!
Ölet säljs just nu lokalt i Malmö men går att beställa via privatimport

5 kommentarer:

Magnus sa...

Vad är det som ni har hakat upp Er mest på ang. Malmö brygghus?
Har smakat pilsnern samt pale ale och de har jag inte hittat något större fel på. Har dessutom en flaska cacao porter och IPA som jag ser fram mot.

Balder sa...

Vi tycker nog i allmänhet att dom är ganska bra. Men vi vill vara lite extra kritiska för att vi verkligen vill att det ska gå bra för dem.
Pilsnerns första batch var bra, men är sämre nu. Medvetet från brygghuset för att den talar mer tll den stora massan och inte nördar som oss.

Pale alen varierar. Oftast är den en bra pale ale.

Cacao portern skrev jag ju om att det är deras flaggskepp. Är det stora svarta orginal flaskan? Oj, den lagras tyvärr inte så bra. Men på fat på brygghuset är den bra.

IPAn var inte i min smak. Andra som gillar den dock.

Beersson IPAn är verkligen bra dock!

Almryd sa...

tycker dom har genomgående bra öl, enda jag har lite svårt för är veteöl. Dock itne druckit den senaste tiden men de gånger jag smakat den innan tycker jag den har haft lite för kemisk smak. Men i övrigt mycket bra öl :)

Magnus sa...

Ja ok! Ja man menar väl så ska man absolut vara kritisk.
Ja det är den stora mörka flaskan med cacao-porter jag fått tag på. Om den inte funkar att lagra får jag helt enkelt ta och dricka den i morgon. Livet är tufft ibland.

Balder sa...

Angenäma problem Magnus. Själv så drömmer jag mig tillbaka till den första batchen av Cacao portern. Det blev en blöt kväll!

Ja vi är kritiska för att vi vill att dom ska vara bäst.