2012-03-15

De Molen / Flying dog – Bat out of Hell

Gonzo Imperial porter + Hel & Verdoemnis = Bat out of hell

Nu när vi lärt känna dessa två underbara drycker så ska vi få veta resultatet av att blanda dem två. Jag är ju själv världens sämsta på att blanda öl. Vet inte om ni kommer ihåg min half ’n’ half som jag döpte till ”Punkarkräk”? Det var en blandning av Punk IPA och Timmermans Kriek. Så vi har provat, ni behöver inte det.

Nu är det två riktigt bra öl som ska mötas i en smakbatalj utöver det vanliga. Bat out of hell blev resultatet och den kom bara i fräsiga 666 exemplar. I Sverige fick vi 66 till Systembolaget. Respekt till Systembolaget och Wicked wine som fick tag på så många!
De Molen Flying Dog - Bat out of hell
När man slår upp den i glaset så är det som ren och skär motorolja! Läckert!

Mörkaste choklad, rök, vanilj och en aning portvin i doften. Portvin redan i doften. Det lovar gott för Balders smaklökar!

Smaken då, vad har det blivit av dessa två öl? Jo det har blivit en oerhört komplex dryck! Mycket kaffetoner i början som sedan snabbt och lätt går över till en beska och lite russin. Beskan lägger en aning i bakgrunden och ett mörk chokladutformande som avslutar i en vaniljsötma.
I början upplever jag en stickighet av alkoholen, annars känner man väldigt lite av de 9.2 % ABV.
Efter att ha druckit en del av den börjar den dofta och smaka lite tjära. Mycket spännande och MYCKET gott! Jag gillar den, men jag måste säga att min favorit av dem tre är Hel & Verdoemenis.

För övrigt lämnade jag och Röstlund kvar ett glas på bordet som konsumerades dagen efter. Det är faktiskt gott att göra det ibland. Att lämna en tung imperial stout över natten och dricka den dagen efter.
Nu smakade det verkligen tjära, på ett bra vis, ölet var nästan ännu godare då än vad det var igår! Vilka chokladsmaker som helt plötsligt bara finns där.

We can't stop here, this is bat country! – Hunter S. Thompson

Inga kommentarer: