2012-03-27

Hair of the dog, Brewdog eller Ölhunden?

Hair of the dog och Brewdog har vi ju ofta hört om, att man då får höra om en pub i Newcaste i norra England som är en "ta med hunden på en öl" bar så blir man lite konfunderad.

K-9 beer?
Jo det stämmer, The Branding Villa i South Gosforth utanför Newcastle bjuder inte bara in dig utan även din hund på en öl eller två.
Man har dessutom hund anpassade öl för våra hyrbenta vänner.

NU rör det sig inte om att hundrarna kommer in och får en dubbel IPA eller en imperial stout, det rör sig om alkoholfria öl, men det verkar gå hem hos våra fyrbenta vänner.
Ölet är gjort på humle, malt och vatten precis som öl ska vara. Det man har fått in i detta ölet är dock ett kött extrakt. Vilket gör att ölet tydligen ska smaka som kött.

Förlåt mig för detta, men jag tycker att det låter gott! Vem gillade inte Mikkellers Beer Geek Bacon?

Ölet är så poppis att det sålde slut på lite drygt två veckor. Men enligt pubägaren själv så är det inte någon hitt. “It tastes of beef. I don’t want to give it to my dog without trying it first. It’s pretty revolting and my dog doesn’t like it but I’ve got enough people who drink my stock so it’s nice if my dog doesn’t join in.

2 kommentarer:

Fredrik - Ölhunden sa...

Kan man få såna där chokladknappar som man ger till hundar till efterrätt? Jag brukade sno såna av grannen när jag var liten.
Man kanske kan byta ut hundens torrfoder mot humlepellets?

Johan / Blafa sa...

Det hade varit något att blafa på! Jag vill också dricka hundöl!