2011-05-13

Flying Dog - Gonzo Imperial porter

Vi gör väl ett andra försök?? Blogger har ju redan supit bort mina tre inlägg som jag nu kommer att lägga upp igen. Tack blogger!

Gonzo Imperial porter + X = Y

Jag sitter här och tänker på Hunter S. Thompson när jag slår upp ett öl döpt efter honom.
Jag kanske borde avsluta boken han skrivit som ligger på mitt nattduksbord? Den är skriven på så kallad Gonzojournalistik. För er som inte vet vad det är så är det ett reportage eller liknande av en person med extremt partisk inställning till det man skriver om. Boken handlar om Hells angels i USA och heter "Hells Angels - en sällsam och skrämmande legend". Mycket intressant. Pallar ni inte läsa en bok, se filmen Fear and loathing in Las Vegas, där Benicio Del Toro gör en skildring över Dr. Gonzo, Hunter S. Thompson.

Nu ska vi inte diskutera litteratur, nu ska vi snacka öl! Ölet som är döpt efter herr Thompson är en Imperial porter på 9.2% ABV och har 85 IBU. En bitter porter att vänta med andra ord.

När Gonzo slås upp möts man av en mörk oljeliknande dryck.
Doften av humle, nyrostade kaffebönor och lite choklad, bra start med andra ord.

Smaken är precis lika komplex som Hunter S Thompson! Den är rökig likt ett charkgjuteri, men med varma kaffetoner till det. Efterbeska av humle och mörkrostat kaffe. Det framkommer även en del sötma av melass, mörk choklad och aningen vanilj i sin avslutning.

Vågar jag inte skriva något om den extremt coola etiketten? Nej det gör jag inte!

Som Hunter en gång sa: Good people drink good beer!

Inga kommentarer: