2012-01-21

Samuel Adams - Imperial White

Vänner, vi har gjort ett bra samköp! (Dom som köpt den förstår)

Ölet som ankom till systembolaget var ett öl som inte alls är ljust som ett vete öl. Detta till trots att det är ett vete öl. En dubbel witt från USA och Samuel Adams. Detta är ett öl som följt oss i Ölrådet en längre tid. Almryd köpte denna på Delirium Café på den tiden det hette så.

Ett ölråd senare, läs om det här: Ölråd 20101204

Doften är av mörk sirap tillsammans med koriander. Viss doft av lin och även en del malt. En doft at mellass tränger sig ut ur sirapsdoften.


Smaken är nästan precis som doften. En kul sak med ölet är att om man tar en stor del öl i munnen och låter det ligga så bubblar det lite i munnen precis som något gammalt 90tals godis.

Ölet smakar till stor del korriander men det är ett trevligt bett i eftersmaken. Sirapen gör sig absolut påmind och ger en annan dimension till ölet. Men det är även en kul smak av lite cocos vilket stärker känslan av att sitta under en palm i Västindien.
Mer eller mindre ingen beska vilket ibland är välkommet i dessa humletider. Men jag varnar för en stor sötma man inte är van vid från andra veteöl.

Vete öl ha, det vette fan?
Så nu går Ölrådet hem även i Göteborg...

1 kommentar:

Kristopher sa...

Så jävla gött öl. Längtar efter mina flaskor.