2012-01-16

Närke öl på flaska, få förunnat

Detta från mitt inlägg igår. Som man för övrigt kan läsa här: Manker Besök

"Jag plockade hur som helst upp Henning som ville att vi skulle ta en liten extra vända för att vi skulle hämta upp lite öl. Inga problem, vi plockar upp lite öl från någon av hans kollegor. Inget konstigt med det. Men flaskorna saknade etikett så jag anade ugglor..."
Henning hade som sagt med sig två flaskor, som saknade etikett. Det verkade het mystiskt när vi svängde upp till hans kollega som kom från mina gamla hemtrakter Örebro. Nej jag är ju urskåning så jag kan meddela att jag bara gästspelade lite i Örebro under några år.

Henning slog upp ölen och sa, ja då får ni gissa vad detta är. Vi frågade om det var hembrygt, för då är det ju helt omöjligt att gissa. på det svarade han att han inte kunde berätta.
Med tanke på ölets kvalitet så var det skönt att höra att det inte var hembryggt, men att det fortfarande var jävligt ovanligt.

När jag börjde berätta att vi var hos en Örebroare och hämtade ölet började det gå upp ett litet ljus för oss. För i detta var det en torr men ack så välhumlad öl. Välhumlad som i att den var klockrent besk.
På kapsylen stod det SN, då var det ganska klart för oss att ölet var Närke kulturbryggeri - Slättöl.


Andra ölet var en The New internationAle, ett öl jag tidigare provat under namnet The InternationAle. Är det samma, eller är det två öl? Enligt RB är det samma.
En väldigt trevlig IPA som gav många sköna citrus toner ur en stadig maltbas.

Återigen visar Närke upp ett imponerande vis av hur man får ett öl välbalanserat. H-G är världsmästare på det!

Nu undrar ni kanske varför titeln säger att det är få förunnat? Jo ser ni, många av dessa ölen kommer inte på flaska. Framförallt har väl inte The New internationAle gjort det, då Slättölen ändå har setts till på vissa ställen. Detta var special tappade flaskor som vi tackar Hennings kollega något otroligt mycket för!

1 kommentar:

Henning sa...

Tilläggas kan också att det var handtappat (!) då buteljeringsmaskinen ännu inte är igång på detta fenomenala Hantverksbryggeri.