2012-01-15

Manker besök

I fredags landade Magnus och Magnus från Manker Beer i Sveriges farligaste stad, mordets huvudstad i Sverige.

Så klart så var planet försenat så jag och Henning fick ha lite roligt på Sturup...ehhh...failure! Sturup är verkligen sjukt tråkigt.
Jag plockade hur som helst upp Henning som ville att vi skulle ta en liten extra vända för att vi skulle hämta upp lite öl. Inga problem, vi plockar upp lite öl från någon av hans kollegor. Inget konstigt med det. Men flaskorna saknade etikett så jag anade ugglor...

Ett varmt välkomnande mötte pågarna av detta block mongo.

In i bilen raka vägen hem, där Vilse hade gjort potatismos och Röstlund som plockade med sig familjen hade stekt chistoras och Taylor & Jones beef anf guinness korv. Även Ekström valde att tuna in, inför sin resa till Frankrike. Så det var 4 av 6 Ölrådsmedlemmar som dök upp.

Middag och några öl, som sig bör gick förbi och det blev några riktigt fina IPOr. Brewdog Hello my name is Ingrid, Avery IPA, First Frontier Final Frontier DIPA innan Manker killarna drog fram öl från världens bästa bryggeri Avery.

Innan det lyckades jag bjuda Manker på hans 2000 tick av öl. Ett öl som nog uppskattades

Min Avery IPA som är en välbalanserad och bra IPA som ni vet. Men nu är mitt husöl slut, så jag måste nog beställa en ny låda lagom till flytten!

Men sen kom som fatlagrade bestarna in.
Avery Rumpkin, en pumpa öl lagrad på romfat. Fina grajor, tjucka tjajor!
Den bästa av dem var i min mening Margerete en imperial stout som lagrats på bourbonfat i 11 månader. Men det är även gjort på körsbär. En sak vi länge längtat efter. Att göra en blandning på 65 choucklad sout och med 35 kriek, tips är att göra det på Timmermans och Youngs double choklat.
Att det skulle slå gnistor om Meterix var föra överraskande, en lambic på chardonay fat. Fy fan så bra!
Nu hade även Kristopher, Gripen och Peter Lind kommit över så det var jävligt många nördiga och ölduktiga personer under ett och samma tak.

Sen fortsatte vi blafa lite fler goa öl, som tex X Portern från De Molen / Midtfyns, The Bruery Orchard white och Sierra nevada Bigfoot innan vi gled ner till Bishops arms Savoy och mötte upp bröderna Ek. Bröderna Ek känner man mest som Brekkeriet och vi hörde oss för lite om deras framtida planer med det egna bryggandet.
Herrarna var aningen hemlighetsfulla men kunde berätta lite kul grejer även om man var trötta och bakis efter en lyckad resa ner till Früh.

Sen blev det natta öl istället för nattamaud. 200 av Det lille bryggeri samt lite Brooklyn chocolate stout.

Bröderna Ek förresten kommer ni nog att höra mycket mer om i framtida inlägg, då de kommer att vara mycket på Ölrådets tapet ett tag.

Mer info om när jag drog med Manker Beer till Köpenhamn kommer...VÄLDIGT cencurerade inlägg att komma. Hur fan man nu lyckas med det?

2 kommentarer:

Kristopher sa...

Du glömde berätta vad det var i Hennings omärkta flaskor.. ;)

Balder sa...

Det kommer i ett separat inlägg.