2012-09-10

Upright Brewing - Sole Composition Single cask Six

Nu blir det något spännande...

En flamländsk oud bruin från det riktigt spännande bryggeriet Upright beläget i Portland, Oregon.
Amerikans suröl är inget vi ser så mycket av i Sverige och med tanke på att detta är flaska 159 av 174 är det högst ovanligt.

Delar denna flaskan Upright Brewing - Sole Composition Single cask Six med vännerna Grip och Kristopher och dom ser nöjda ut när ölet når glaset. Det är mörkt men genomskådlig. Ett väldigt litet skum i färgen ljusbrun.

Doften är frisk och man känner direkt körsbär och sen kommer det en väldigt mysig doft av ek.

Man blir riktigt sugen på den och det börjar bra. Körsbären är med och den där ekamaken är verkligen härligt påtaglig. En liten liten hint av vanilj.
Härligt fruktig och för att använda ett inneord från Amerikat "tart" eller på svenska en fruktpaj med plommon och körsbär.

Nu undrar kanske hur jag fått tag på denna? Jo för ett tag sen fick jag ett mail av en herre som heter Per. Per sa sig befinna sig i Portland vid tillfället. Per tog med sig en kasse öl och detta var nog det häftigaste han lyckades hitta.

Ett stort tack till dig Per! En sann bero.

Måste nästan bara avsluta med att nämna etiketterna. Hela serien Sole Composition har likadan etikett förutom att det står six på min. På baksidan står det vilken av dem samt numrerad med vilken flaska av totalt antal det är. Sjukligt basic, men väldigt tilltalande och låter ölet tala för sig själv. Att den redan ser lite vintage ut gör det bara bättre för mig.

Jaha, hur får man nu tag på mer Upright?

2 kommentarer:

Mr Mohawk sa...

På bryggeriet står en flaska Sole Composition Lactovasilios, samt Flora Rustica och Blend Love. Du får väl ta vägarna förbi Göteborg snart så kan vi ju köra provning :)

Balder sa...

Hehe, det kan du tro! Det låter nämligen som ett enormt trevligt erbjudande!