2011-04-09

Mikkeller bjuder till egen humle festival

Blev inbjuden av Mikkeller till Mikkellers bar på lördag om en vecka för att gå på Single hop festival, det ska vi fira med en Mikkeller 10!
Mikkeller bjuder alltså till Single hop festival. Ja det är enligt dem en festival på den egna pubben The Bar med de egna ölen från sin Single hop serie.
Själv var jag mäkta förtjust i Warrior och Tomahawk men har nu även fått smaka på en Centennial som var väldigt god. Columbus humle är för övrigt samma humle som Tomahawk om ni inte kände till det!

De Proef som brygger det mesta av Mikkellers öl håller just nu på att lägga ölen på fat så att det ska bli helt färskt till festivalen. Detta är inte bara en festival för att man ska visa upp alla sina 19 olika single hop öl utan även en festival för att studera de olika humlesorternas förändring över tid.
Man skriver också att det kostar 35 danska för en 20 cl öl och 30 för påfyllning. Dessutom lägger man till att det kanske är lite jävligt att dricka 20 cl gånger 19 öl, så att man ska ta med sig en vän eller två! Även en tävling ska vara med, Mikkel själv kommer att hålla i den där man ska rösta om vilken som är godast för att sen göra en Mikkeller med samtliga 19 humlesorter. De tre som vinner tävligen kommer att få varsin LÅDA av ölen.

Här är alla 19 humlesorterna man använder sig av: Bravo, Cascade, Centennial, Cluster, Columbus, Galena, Mt. Hood, Nugget, Super Galena, Tettnanger, Willamette, Citra, Palisade, Simcoe, Warrior, Challenger, Magnum, Amarillo och Sorachi Ace.
Jag blev så trött av att skriva om allt det andra att det blir en mindre recention om Mikkeller 10.
Mikkeller 10 är alltså en IPA som är en blandning av 10 olika humlesorter, dessa är Amarillo, Centennial, Cascade, Chinook, Warrior, Nugget, Simcoe, Tomahawk, East Kent, och Nelson Sauvin.

När man lättat på kapsylen tror man att det är ett monster som vill ut. Det är en väldigt härlig och fruktig ton från den mörkt bärnstensfärgade drycken.

Smaken är den samma, mycket frisk men kan bli aningen för bitter. Hade vunnit av att ha lite syra i sig. Bara lite för humlen är det centrala i ölet! Jag känner av lite tropiska frukter och lite karamellsötma. Beskan sitter kvar i evigheter i munnen. Munkänslan är bra, lite ihopdragna kinder om man tar en stor klunk!

Rent ut sagt: Gott!

2 kommentarer:

Gyllenbock sa...

Vilken tur att Eirik och Eddan från Basunen och jag råkar vara där då. Blir intressant men alla 19 öl blir nog en svår uppgift att hinna med.

Anonym sa...

Hej grabbar!

Tack för en trevlig och detaljerat beskriven recension.

Jag älskar sedan gammalt enkla och ljusa öl, måste säga att Anderssons Öl tar priset. Ja ni märker, jag är en hängiven Anderssonare. När jag googlade häromdagen fick jag upp att dem dragit igång en egen sida på facebook. här är länken http://www.facebook.com/pages/Anderssons-%C3%96l/166748080038946