2011-04-03

En tripp till Köpenhamn

Jag och Röstlund hade sedan en tid tillbaka bestämt att vi skulle ta oss en tripp till Köpenhamn med vår vän Daniel.
Vi började avfärden med att ta City tunneln över till Köpenhamns huvudbanegård, och tog sen buss 5A ut till Amager, för att handla lite på Fish 'n' Beer.

Detta är allt jag kom hem hem från resan samt en liten berättelse om allt annat ölrelaterat, dvs allt annat vi gjorde!
Jag och Röstlund åkte över först så vi kunde ta oss till just fish n beer. Röstlund hade ju aldrig varit där tidigare.
Hair if the Dog Fred, Hair if the Dog Adam, Ölvisholt Lava Smoked Imperial Stout, Green flash Hop Head Red samt två stycken Big A IPA från Smuttynose.

Efter det tog vi bussen tillbaka igen till Huvudbanegården för att sen ta oss en tur till Mikkellers egna ställe som heter "The Bar" för att vänta på Daniel som skulle ankomma lite senare.
Här satte vi i oss ett helt gäng fina fatöl. Ölet som överraskade oss mest positivt var Grassroots Ryeunoin. En mycket trevlig rågporter. Med det inte sagt att det var den bästa ölen vi köpte. Tror att min Mokah från Southern Tier var dagens bästa öl!
I övrigt smakade vi på Stillwater - Cellar Door, Mikkeller Big Worse, Brewdog IPA is dead - Citra och Brewdog IPA is dead - Bramling X, De Molen Bunt & Blauw samt Boon/Revelation Cat Sterling hop lambic.

En kul sak var att när vi kom dit satt det en massa gamla gubbar och höll låda, det var svenskar så klart. Efter ett tag dök det in sex karlar till och slog sig ner vid bordet jämte oss. Eftersom vi har varit på ölprovningar tidigare med en av herrarna så hälsade vi glatt och det slutade med ett trevligt långt samtal med dessa sex herrar som visade sig vara ur sällskapet Malte.

Nu hade vi tröttnat på att sitta och Daniel hade kommit, så vi fick ta en tur bort till Oehlenschlægersgade och där finns ju som dom flesta vet Ölbutikken. Som jag tidigare berättat så kommer man att flytta på Ölbutikken till Istedgade 44. Ett namn som är mycket lättare att uttala! Flytten kommer att bära av till den 1e maj. Det shoppades iallafall rejät av oss där!
Guinness Special Export, Lagunitas IPA (fick faktiskt den gratis) De Molen/struise Black damnation 666, Weyerbacher Dubble Simcoe, Goose Island Demolition Ale och en Green Flash Imperial IPA.

När vi väl var klara med våra inköp så drog vi oss tillbaka till The Bar igen där vi köpte en öl till. Man måste ju tanka också tyckte vi. In med en ölkorv och lite ost, en imperial stout, en IPA och ett Barley Wine så är allt bra för en stund.
Vi bestämde oss dock för att lämna rätt så snart då vi skulle in och möta våra damer och hinna med att hälsa på Jan Filipe Barley Wine. Denna minimala affär med så underbara drycker!
Green Flash barleywine, Cigar City Humidor Series Jai Alai Cedar Aged IPA, Cigar City Or (röstlund köpte Either för en dubbelprovning) Southern Tier Backburner och en Smuttynose Wheat wine.

Nu borde vi ju vara trötta på att vandra och på att dricka öl. Det var vi...inte! Men hungriga. Dock var vi tvungna att stanna in på Lord Nelson för att klämma en lille en innan vi gick för att käka. Där drack vi Crooked Moon landslide, Crooked moon The blind eye och en Hornbeer Blackhorn. Crooked moon ölen var faktiskt inget vidare. Men det kan ju vara för att man satte i sig ganska mycket öl!
Port Brewing Hop 15, Xbeeriment Hoppenheimer Imperial IPA, 2 öl som Ölrådet kommer att få se på mitt ölråd, samt en Mer päron!

Vi avslutade med middag på Brewpub där vi försatte våra smaklökar i en protest. Inget smakade som det borde! Troligen av den enorma mängden som redan hade satts i våra system. Men ett par tre av deras egna öl blev det där innan vi tog tåget hem och smet in på Bishops Arms, Savoy intill centralen för en sängfösare. Jag avslutade därför kvällen med en Hantverksbryggeriet Kosaken. Mycket trevlig öl!

Kan säga som så att jag handlade fem öl på Barley Wine, sex på Fish n beer och resten på Ölbutikken.

Sov gott gjorde jag också på natten! Nej nu är det allsvensk premiär i Malmö så nu ska jag ta en tur på cyklen innan matchen!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle gärna ha lite närmare till grannlandet än mina 60 mil. Såg ut att vara många fina buteljer med hem. Inväntar vidare recentioner. // David

Johan sa...

HotD Adam och Cigar City Or är riktigt grymma! Övriga är inte fy skam förstås, dock sätter jag ett varnande finger för amerikansk IPA i Danmark, jag har fått trötta öl flera gånger där.

Balder sa...

Ja det är sjukt bra att ha så nära. På the Bar kostar en liten öl mellan 30 och 40 DKK. Kursen är ca 1.25 så det blir mellan 38-50 spänn. Vilket är väldigt bra. Dessutom har dom sjukt bra priser på flaskor. En Tsarina Ezra låg väl på en 65 DKK. Har bara sett den i Sverige för minst det dubbla.

Johan, även jag har fått dåliga ipor, gäller att kolla noga när den är buteljerad, alt best före.

Jo då David det kommer några recentioner vill jag lova! Either och Or från CGC kommer det en på iallafall.

Kom ner till Köpenhamns ölfestival så kan vi visa er runt lite. Vi drar dit på fredagen. Eberlund råkar gifta sig på lördagen så då får vi inte gå.