2010-05-03

Mikkeller-pub i Köpenhamn

Just det, läste att Mikkeller ska öppna en pub i Köpenhamn i dagarna.. närmare bestämt i övermorgon. Gissa om Ölrådet kommer besöka den inom kort. Fördel med att bo i Malmö, nära till Köpenhamn :)

http://blogg.sydsvenskan.se/patungan/tag/mikkeller/

Avslutar dagens bloggande med en bild på flaskorna som blev efter lördagens buteljering av våra hembrygder, min Adhop IPA och vår jordgubbsdricka (som finns att läsa om under posterna i April om man vill). Adhop-en hade jäst ut fint till 1011 FG vilket ger en alkoholprocent på 5%, precis lagom för en somrig öl. Den smakade som väntat välhumlat och den hade en ganska trevlig restsötma, dock med ett ganska skarpt slut på humle-eftersmaken. Men kan bli riktigt bra med lite kolsyra och några veckors "lagring".
Jordgubb/fläder-drickan har haft lite utjäsningsproblem och jag fick tillsätta en extra jäst för ett tag sen så den smakade mest jäst och jordgubbar nu men det kanske tar sig när den fått stå sig lite. Men nu är den utjäst och hamnade på 5.8% och med lite flyt kan även den bli helt ok när jästsmaken hinner lägga sig lite. Återstår att se.


Flaskor, "sprängsäkrade" .. just in case.


Inga kommentarer: