2011-09-10

Old Rasputin till Rugby VM

För er som inte vet så började igår Rugby VM. Nu kanske ni tänker, vem fran bryr sig? Balder bryr sig och till en sådan underbar händelse måste man ta fram en riktig värsting!
För er som inte vet så har undertecknad faktiskt spelat ungdomskamper för landslaget.

Det har varit tyst kring Ölrådet ett tag, ber om ursäkt för detta. Det har varit mycket som hänt för oss denna sommar. En annan har fått jobba väldigt hårt.

Hur som helst, här har ni anledningen till att De Molens Rasputin har två namn. Den får nämligen inte heta Rasputin i USA, då North coast tycker att det är deras namn.
Gamle Rasputin är en russian imperial stout på 9% ABV

En mörk oljeliknande vätska med ett brunt krämigt skum. Väldigt läckert skum. Det hämger kvar så där härligt, och det hänger kvar lite skum från Tsarens krona längs glaset.

Doften från North Coast - Old Rasputin är likt ett mörkrostat colombianskt kaffe. Men det är en mild mild besk doft av humle.En maffig munkänsla som ger en havregröts känsla innan det blir komplext till tusen!
Rökt och en krafgit mörkrostad kaffekänsla, lite bränt. Aningen vanilj och sen en viss humlebeska innan en eftersmak av lakritz som går över till en extremt mörkrostad smak.
Det blir en värmande avslutning då man även känner av lite alkohol. Ett bra sätt att pressentera de 9%en.
Ölet är aningen vinöst och man känner även lite russin smak a la barley wine.

Det finns något i eftersmaken som jag inte uppskattar. Även om det är ett riktigt gott öl. Jag vet att när jag och Röstlund drack denna på Nya tröls för typ tre/fyra år sen. Då tyckte vi att det var en smak av bajs i ölet. Ja det är tur att man utvecklats i sitt öl-tycke!

Ikväll blir det kräftsiva, då dricks det brown ale!

Inga kommentarer: