2011-09-27

En Disco beer från en ond tvilling

Jeppe mer känd som Evil Twin har bryggt några fina öl på senare tid. Troligen upplärd av nordens mest kreativa bryggare och tvillingbror Mikkel aka Mikkeller.
Årets i särklass skummaste öl kommer från den onda tvillingen Jeppe.

Att blanda in vin i ett öl? Ja det är faktiskt det man har gjort! Han har blandat i ett vitt vin av Chardonay druvor i en dubbel IPA.

Det är en sjukt skumkrona man möts av. Det är ofta ett tecken på att man har blandat in för mycket socker i ölet.

Doften är precis som en DIPA ska ha. Dvs en fräsch fruktig humledoft och frukter från tropiken. Det är dags att se om Evil Twin - Disco beer bjuder upp till dans.


En fräsig öl! Börjar beskt och friskt. Blir sedan surt och vinöst. En klar eftersmak av chardonayvinet. Dracks iskall så jag får låta den stå lite och samla ihop mig.

Det befarade sockret märker man verkligen inte av iallafall. Ölet börjar bli lite varmare och en bekant ton av knäck börjar sakta men säkert bryta sig fram ur mörkret. Ja då kom sötman och sockret trots allt.
Humlebeskan tar sig in i vinositeten och det blir förvånandsvärt gott.
Dock sitter det fortfarande kvar en surhet i kinderna när man har drukit färdigt.

Man måste lämna några kommentarer från detta. Ölet är väldigt gott. Jag menar verkligen väldigt gott. Den passar perfekt för sommarens heta dagar och är uppfriskande och god. Balansen lyser med sin frånvaro.

Ölet är för övrigt bryggt hos De Molen i Holland och man kan väl säga det att Evil minds drink alike? Ja nu märks det att det är 10.5% ABV.

Undra bara om jag kan få tag på fler onda disco öl? Ja på ölfestivalen i Stockholm på torsdag!

Inga kommentarer: