2012-02-23

Malmö Brygghus åter till systemet, med nästan bästa ölet

Då fick man mail om att Malmö Brygghus - Beersson snart kommer på Systemet. Jag blev riktigt glad då Beersson Tok-IPA var det bästa sen batch 1 av Cacao-portern.

Cacaoportern är återställd, men inte helt i den magnifika höjd den nådde upp till vid första bachen. Att det fortfarande är brygghusets flaggskepp råder det inget tvivel om. Men i April dök månadsölet Beersson Tok-IPA upp och det var en av de bästa dubbel ipor som sett dagens ljus i Sverige.
Denna dubbel IPA på hela 123 IBU och 10,3 % ABV var smockfull med min personliga favorit humle Centennial.

Ni kan tro att jag reagerade på att denna nu skulle komma på bolaget. Men så ser jag att det är en vanlig IPA på 6,3% ABV som ska komma.
Men om tok-IPAn var så bra, då borde vanliga IPAn vara bra. Ska säljas a 330 ml, 29 kr /styck så det kan nog bli ett par.

Så här säger man på Malmö Brygghus
"I mars lanserar vi en helt ny serie Malmö Brygghus öl i 33cl-flaskor. Först ut är Beerssons IPA som kommer ut på hyllorna på Systembolagen på HansaCompagniet, Mobilia och Triangeln.
Beställningsvara för leverans i Skåne.
Privatimport för leverans till resten av Sverige
."

För övrigt meddelar Malmö Brygghus att i dessa IPA tider att månadsbryggden är en IPA med te i. Namnet blev fyndiga IT IPA(i-te IPA, red. anm)

2 kommentarer:

Niklas sa...

Det vore ju sjukt tråkigt om flaskan skulle få dendär läbbiga etiketten, med tanke på hur otroligt stiliga dom stora flaskorna har varit...

Balder sa...

Sant, dom gamla flaskorna var snyggare. Dom fick en fin exponering vilket blev bra reklam för brygghuset. Smart tycker jag, dessutom använder man ju dem som karaffer nu.