2009-12-22

Julöl, en genomgång vol 4

Nu kommer då sista delen av Julölsgenomgången.
Vi börjar med en oväntad.

Harboe julöl

som inte finns på systembolaget.
Balder säger: Detta är inte någon hitt! Men den bör ändå nämnas när den står på många julbord, främst i södra Sverige. Den har 5.7 % alkohol i sig och ölet har en tendens att smaka just alkohol. Kan tyckas att det är lite konstigt när det handlar om under 8% (under 6 i detta fallet är pinsamt)
Men den smakar fortfarande bättre än en Spendrups.

Julölsindex 3/10

N'Ice Chouffe

Systembolaget säger:
Land: Belgien
Alkoholhalt: 10.0%
Färg: Kopparfärgad
Doft: Stor, fruktig doft med inslag av torkad frukt, smörkola, pepparkaka och timjan.
Smak: Smakrik öl med viss sötma, inslag av apelsin, lakrits, smörkola och timjan
Pris: 54.90 kr (750 ml)

Balder säger: Nja när jag häller upp glaset så undrar jag precis som min kollega Olsson om hur fan dom fick färgen till koppar. Koppar är ju inte så här mörkt. Lukten är fruktig och härlig, man verkligen vill smaka av den. Smaken är inte lika behaglig som lukten är, men det är en god smak. tyvärr så kan den tendera i att vara lite för söt. Skulle tjänat på lite mer beska. Verkligen fyllig och trevlig. Når inte riktigt sina höjder. Tror att om den vilat ett år så hade det blivit mer fruktigt och troligen bättre.

Julölsindex 6/10

Sen avslutar vi med en mycket konstigare öl!

Falcon julöl

Nej denna finns inte på systemet för den är inte en starköl! Detta är en 3.5% öl, en så kallad mellanöl.
Men den bör ändå finnas med eftersom det var en gåva från helgens chaufför Eberlund till tre varma och ölstinna grabbar i baksätet, samt en inte lika varm kille i framsätet.
Men vi i bastun uppskattade pressenten och den var inte så hemsk ändå. Troligen eftersom vi hade klunkat i oss några av Harboes julöl. Jag kommer att ge den en tvåa i betyg eftersom jag uppskattade pressenten.

Julölsindex 2/10


1 kommentar:

Almryd sa...

lät bättre än en tvåa i bilen iaf.... citat som "Bästa Falcon jag druckit" myntades... iofs kanske inte det innebär mer än en tvåa.. hmm..