2009-12-07

2/6 av Ölrådet i Playa del Svenne!




Jag och Henning fick ju åka med våra flickvänner och deras familj på 60-årskalas till San Agustin på Gran Canaria för en veckas semester. Som sanna Ölrådare så tänkte ju så klart jag och Henning att vi måste testa och se utbudet av öl där nere. Kanske fanns några höjdare att hitta. Det blev omedelbart solklart för oss att alla restauranger hade öl, men de hade dålig öl. Standardutbudet var den lokala Tropical som är en typisk blasklager som passar vid poolen. De flesta stället hade även Heineken och Carlsberg och ett fåtal ställen hade även Erdinger men det var det mest exotiska man kunde hitta ute på restaurangerna. Erdinger kostade dessutom ungefär dubbelt så mycket... illa. Positivt dock var att man kunde faktiskt få tag på en öl till lunchen för 1.5-2.5 euro. Helt ok.

Här till höger: Blasket i egen hög flaska!

Vi gav dock inte upp utan begav oss till ett lite större köpcentrum en bit bort. Där fanns en stor mataffär vid namn Carrefour och där fanns faktiskt en del trevliga öl och öldrickandet var räddat. No need to say kanske men våra "matkassar" var ganska tunga på vägen hem och när taxin körde vilt i kurvorna hördes "klink-klink" från bakluckan.
Vi hittade bland annat gamla hederliga Chimay och Leffe samt några andra som vi inte hade sett eller smakat förut. Några av dessa skrev vi omdömen på också!

Den första ölen av dessa nya spännande vi testade var en som hette Carrefour Cerveza Extra...








Carrefour Cerveza Extra
Alkoholhalt: 7%
Vet inte så mycket om den men tippar på att det är kedjans egen öl. Ungefär som att Spar-kedjan hade sin egen blaskelager till försäljning.

Henning: En söt och alkoholsmakande semesteröl. Bryggaren tar sig vatten över huvudet med en starköl som inte har någon smak att bjuda på. Blaskig och samtidigt stark.
Betyg: 3

Eberlund: Luktar bröd. Smakar inget speciellt. Lite spritig med en oangenäm beska i eftersmaken. Synd att vi köpte 4 st av dessa...
Betyg: 3

Nästa öl för provsmakning verkade mer spännande...





Grimberger Optimo Bruno
Alkoholhalt: 10%
En belgare som visst skulle vara någon typ av klosteröl. Presenteras här av Lotta i solen.

Henning: Doften ger ingen hint om vad som komma skall. Detta är en fruktig och glad öl. Banan och vete i riktigt god blandning. Smakar som Westmalles fruktiga kusin. Drickvärd!

Betyg: 6

Eberlund: Förvånad av den första smaken. Mycket frukt och annorlunda smak. Den höga alkoholprocenten märks inte alls. Men vi delade på en 33 cl flaska och jag var trött på den redan efter halva min del. Smakar lite åt det spontanjästa hållet, lite surt.

Betyg: 5

Nästa öl hade definitivt den mest intressanta etiketten och det mest intressanta namnet.



Cannabia
Alkoholhalt: 4.8%
Enligt tillverkaren den första serieproducerade ölen som innehåller hampa.

Henning: En vanlig och ljus öl med tydligt inslag av gräs. Bjuder inte på någon överraskning utan smakar som en vanlig lager med halm i.
Betyg: 5

Eberlund: Rätt tråkig fast med annorlunda eftersmak. Lite ovanligt söt eftersmak för en så här ljus öl. Men ändå inte nåt super. Flaskan var roligare än ölen.
Betyg: 4

Den sista ölen som recenserades gjordes i smyg av mig själv eftersom jag var uttråkad och ölsugen och Henning befann sig inte i närheten just då. Han drack sin vid ett senare tillfälle i ett stadie där man eventuellt inte hade så mycket smaklökar kvar så det omdömet blev aldrig nerskrivet. =)






A.K Damm
Alkoholhalt: 6.5% om jag inte minns fel.
Enligt flaskan en "Alsatian style beer"... vad det nu innebär.

Eberlund: Riktigt bra doft och frisk smak, dock lite kort i eftersmaken. Doften påminner om Innis & Gunn men smakar mycket mindre. Förvånansvärt god ändå!
Betyg: 6


Ja, det var den resan och den ölen. Jag var mest besviken över att det inte fanns San Miguel på fat någonstans men det är ju mer en fastlandsöl. Så det fick vara för denna gången. Men vi hittade i alla fall några öl vi inte hade smakat förr. Jag fick även tillfälle att smaka den äckligaste ölen jag druckit på länge (kanske den värsta ever)... Dorada... Usch och fy!

Avslutar med ett litet gruppfoto på ölen som vi fann på Carrefour. Kan även tillägga att ölen till höger var en trevlig lite sak. En hallonöl som är ganska lik Timmerman Framboise fast denna var aningen mer åt ölhållet, dvs inte riktigt lika söt.




Inga kommentarer: