2011-08-03

Unibroue - Maudite

Detta är inte bara en recension. Detta är även en presentation till vad som komma skall för herrarna Kristopher och Gripen. För detta är en av sakerna ni kommer att få, på vår hemmasnickrade öl provning. Då ska vi prova La Maudite som är lagrad i ca två års tid. Denna gången kommer det en liten skrift om hur den är färsk.

Maudite är ännu en storhet från Quebecbryggeriet Unibroue. Denna har provats tidigare på ett ölråd. En då mycket uppskattad Belgisk öl i Kanadensisk tappning. En kväll jag för örigt gärna ser tillbaka på då vi hade jävligt rolig, fick ettan på listan och det slutade med att vi alla stod och dansade till Surfin bird med the Trashmen i soffan. Min sambo Vilse lyckade komma hem just i den stunden och filmade oss. Så tyvärr finns det även bevis på det.

Så nu ska vi inte bli blödiga och snacka en massa minnen. Maudite är en mörk bärnstensfärgad öl, nästan röd faktiskt. Ett kritvitt skum som känns ganska matt.

Så nu ska vi inte bli blödiga och snacka en massa minnen. Maudite är en mörk bärnstensfärgad öl, nästan röd faktiskt. Ett kritvitt skum som känns ganska matt.

Doftar som julen. Jäst och kavring. En ganska söt doft av mörksirap men även av julakryddor. Grym doft. Får min att tänka lite på min mor när hon står där och sliter i köket innan alla andra ska komma. Ni vet när man kom in i köket och bara kände doften. Då man vet att tomten snart ska komma.
Nu sitter man och väntar på att få dofta på tomten. Ehhh, då menar jag på humle tomten Chouffe så klart.

Smaken är även den precis som doften lite juligt. En söt smak. Jästen är åter i centrum. Men efter den där första smaken så bombarderas munnen med smaker. Kavring, sirap, julens alla tänkbara kryddor. Ja ni vet stjärnanis, kryddnejlika osv. men det kläms även in en viss banansmak. Jag blir sugen på lite sill, potatis och ett par hemmarullade köttbullar!

Detta är en klockren belgisk dubbel (alt. Belgian strong ale).
Så nu vet ni vad som väntar er!

2 kommentarer:

Kristopher sa...

Det låter fan inte helt dumt! Ser vi fram emot!

Gripen sa...

Nu vet vi, men kan knappt vänta!