Så här gör man då när man ska packa pappas kappsäck!
På allmän begäran skrivs nu dessa inlägg.
Det är så att många av våra vänner samt läsare har bett om att få några tips om hur man ska göra när man har handlat öl i utlandet. Vissa regler måste man tänka på, men även hur man ska förpacka in godset.
Att ta det i bil är väl ingen konst? Men att ta det på ett flyg är en helt annan femma.
Det första man ska kolla är så klart, hur mycket kan min väska väga? Hur många väskor får man ta med sig? Det kollar man med flygbolaget man ska resa med.0
I regel så får man ta med sig en väska som får väga max 23 kilo (50pounds) en extraväska kostart ca 300 kr, så klart värt det i mina ögon att ha med en ”dedikerad öl väska.”
Vilken typ av väska ska man då ha undrar ni?
Personligen brukar jag använda en weekendbag. Man kan få i mycket öl i dem samtidigt som att väskan sällan överskrider vikten.
Väskan behöver inte vara en hård väska, men det hjälper verkligen mycket! Min weekendbag är hård på undersidan, baksidan och längs kortsidorna. Den har ett tyghölje över, detta ger den en liten flexibilitet.
Anledningen att jag bara har en weekendbag är att ölen ligger hårt förpackade och inte hoppar runt en massa som det hade gjort i en större väska.
Det andra man ska göra är så klart att kolla så att man har en väska som passar sammanhanget!
Det tredje är vad man ska ta med sig på en resa. Då går man till tex. Claes Olsson som har lite bra grejer man kan tänkas behöva. För du behöver följande:
En väskvåg, ja det finns vågar som är specialiserade för att väga just väskor. Denna behövs inte till hundra procent.
Bubbelplast
Tejp, förpackningstejp, inte vanligt liten mini tejp. Det håller inte så bra.
En sax, om man inte har någon hemma redan så klart.
Strumpor är alltid bra att ha med sig på resan, håller fötterna varma och torra, och flaskorna extra skyddade.
När du nu ska förpacka ditt gods börjar du med att öppna din bubbelplast.
Lägg en ölflaska utmed plasten och rulla in den. Rulla två varv för extra skydd. Det som oftast skadar flaskan är att andra flaskor slår emot varandra.
Sätt sedan ett hårt varv med tejp runt flaskan, gärna ett runt flaskhalsen också.
Stoppa sen in flaskan i en strumpa, likt en kondom. Om/eftersom strumpan varit på en svettig fot stoppar man in botten först. Då kan man vira resterande bit av strumpan runt flaskhalsen. Allt extra skydd är bra skydd som sjuksyrran sa på sexualundervisningen.
Packa in grejerna i väskan. Tänk på att det gärna ska ligga stilla, så om man kan lägga en tröja eller så underst, så kan man lägga ett lager öl, en t-shirt, ett lager till osv osv.
Jag brukar lägga mina flaskor på snedden. Så att om väskan hamnar på sidan så står flaskorna upp. Annars hålls dem liggande hela vägen.
För att ha extra skydd kan man stoppa in sina underkläder, t-shirts osv där flaskhalsarna är. Som sagt, allt extra skydd är bra skydd.
Regler för införsel finner du här!
Ställ gärna frågor, vi har massvis med svar och andra vill säkert veta samma sak.
Amsterdam i Oktober, då lär det bli TRE väskor!
Här och nu, upphör allmän väg….
2 kommentarer:
Litt ekstra tape rundt ølkapselen kan også være en god idé, jo mindre bryggeri, jo større risiko for at den lekker.
Ja, det glömde jag. Sätt lite Folie och sen en vända tejp runt kapsylen.
Skicka en kommentar