2011-07-31

En kväll på Mikkellers bar

Igår gled jag över med två kollegor samt en gammal kollega. Ja om man jobbar med mig blir man hjärntvättad!

Karl, min gamla kollega kom ner till Malmö för att titta på Djurgårdens möte med Malmö FF. Malmö FF tog ledningen efter 7 minuter, efter 10 minuters total utspelning blev det förmycket för bortasupporters som började kasta smällare, så kallade bangers. Jag som är årskortsinnehavare på andra sidan på den välkända Roys hörna hoppar till när det smäller om dem. Idag tycker man synd om killen som filmade och fick den på sig.
Vi gick i moll ifrån stadion över ännu en svart dag för fotbollen. Vilken tur att vi skulle få i oss några riktigt fina öl på kvällen.

Vi började på Bullen och där blev det en Westmalle Trippel som satt klockrent som avsvalkane dryck.
VI gick vidare till Restaurang Davidshall där det blev lite tapas och en Trippel Karmeliet. Ohhh jag ska LÄTT köpa storflaskan som släpps imorgon!

När vi var mätta och glada igen så drog jag Kalle, Rasmus och Christopher(som kommer att heta Cliff i resterande inlägg då hans namn tar en timme att skriva) vidare mot centralen för att ta tåget över till Köpenhamn och Mikkellers bar.
20 tap:ar med riktigt mycket fina grejer!

Jag öppnade med en Dieu du Ciel - Corne Du Diable en riktigt fin pale ale från östra Kanada. Känns som att man inte ser dem så ofta på fat, så det var en vinnare. Ett fint stick i ölet och en rikigt bra beska. Bra förstaval!
Cliff började med Green gold från Mikkeller. Den var god på flaska, men sanslöst bra på fat. Får en mycket friskare touch av äpplen. Green gold hette i Sverige Green Easter när den kom till bolaget lagom till påsk.
Rasmus började med en Single hop cascade ur Mikkellers singlehop serie. Den mannen kan skapa en bra single hop IPA!
Karl tog in en Mikkeller - Texas ranger, som även jag satte mina klåfingriga fingrar på. En porter med Chipotle peppar. En rökig öl, som är gött stickig. Lite för spritig bara. Men så fel jag hade. Trodde att den var lagrad på bourbonfat. Aja, man kan inte alltid ha rätt. Men det finns en bourbonfatlagrad variant av ölet. Den skulle jag vilja prova!


Vi fortsatte med att prova en single hop till, den nya innehumlen Citra stod på menyn denna gången blev det då en Nögne Ö - Single Hop Citra IPA. Visade sig faktiskt vara den minst starka ölen för kvällen. Enbart 6%ABV. En hyfsad IPA, stod inte ut i sammanhanget tyvärr.
Jag tog även in en Mikkeller - Tettnanger Single Hop IPA som var sanslöst fruktig. Vi satt och drömde oss bort till ett tropiskt land där vi åt av alla dess frukter.
Vi var tvungna att dra in några To Öl också. Kalle, Rasmus och Cliff tog alla in en First Frontier. Riktigt god IPA, doften är verkligen som en torkad aprikos i en svettig gymnastikhall. Det värsta är att det är en god doft!
Cliff tog även in en Reparationsbajer. En pale ale som inte alls passade in i samanhanget. Den är nog ganska god egentligen men var fullständigt menlös efter all humlen vi hade satt i oss!


Jag kom fram till att det var dags för lite öl från Nya Zeeland. Jag hade bestämt mig redan innan på dagen att jag ville prova 8 Wired - Tall Poppy India Red Ale för det lät som ett öl för mig. Jag provade för ett tag sen Red Rocket Ale från Bear Republic och den gillade jag vekligen så denna borde vara bra för mig. Tall poppy beskrivs som en India Red Ale. Ja vi ska nog inte ta diskussionen om India igen. En humlad amber ale var det iallafall.
Den var riktigt fin! Den började beskt och vinöst likt många amber ales, men den avslutade väldigt fint med en bra beska. Väldigt god!

Vi kom sen fram till att det var dags att prova på lite antingen surare eller lite mörkare.
Jag och Cliff tog in varsin Mikkeller - Anniversary Ed. 1 Vesterbro Kaffestout (Double Shit Coffee). Ja det behövdes lite kaffe efter att ha skrivit hela det långa namnet! Double Shit Coffee var iallafall en bra kaffestout, som smakade just kaffe. Bra att man bara tag de mindre ölen för jag kan tänka mig att den blir lite trist. Men en liten var bra hur som helst.
Rasmus och Kalle som hade fått höra om Duck-Rabbit hela kvällen och allt tjat om hur god Ryeunion var senast jag var över med Röstlund och Daniel. Så de tog till slut in en Grassroots/Duck-Rabbit - Ryeunion Porter. Det var dom väldigt nöjda med. Den är ju nämligen sjukt god. Smakar som ett rågbröd hämtat från ett danskt Smörrebröd.

Sen börjar det gå utför med vad saker och ting smakar. Jag köpte in en Not Just another Wit till Cliff och den var verkligen perfekt efter alla de andra humlestinna och mörka ölen.
Kalle tog in en Magnolia - Weekapaug Gruit och jag en Bluegrass Brewing - Professor Gesser's Mindnumbing Ale som var två riktigt bra öl. Professor Gessers Var en DIPA som föll mig väl i smaken. Magnolian var dock en farmhouse ale som passade Kalle väl.

Rasmus klämde in en Chatoe Rogue - OREgasmic Ale. Ahh en vanlig pale ale tänkte jag. Men den var riktigt fin! Den måste jag absolut prova i nyktert tillstånd igen!
Sen gjorde vi en traskning, nej inte en vaskning, vi gjorde en traskning. Amager Bryghus/ Mikkeller/ Moonlight - The Big Hunt passade inte mig det minsta så innan vi drog oss ut på stan så lämnade jag den kvar på bordet.

Vi lämnade inte landet utan tog oss vidare till Lord Nelsson, en liten pub som ligger väldigt nära till Barleywine.
Här dracks det en del öl, men en ska ha en riktig klapp på axeln. Bornholmsbryggeriet Svaneke har en vete farmhouseale som heter Morgenbröd. Den var riktigt väl balanserad och god!

Sen tog vi en Pölse på vägen hem till tåget innan vi lämnade varandra på Malmö central. En trevlig kväll!
Tänk om vi haft Mikkeller bar i Malmö istället?!?!

7 kommentarer:

Kristopher sa...

Verkligen trevliga öl ni fick i er! Jag har aldrig varit på Restaurang Davidshall, bra skit eller?

Och total skandal gällande matchen. Skamligt att järnkaminerna inte kan hålla fingrarna i styr.. Det värsta är väl att MFF kommer få ta den tunga smällen i efterhand.

Balder sa...

Ja det är en liten Ölrådet restaurang faktiskt. VI har varit där många gånger. Väldigt god mat och riktigt bra belgisk öl till.

Ja det är sjukligt. Men MFF kommer nog inte att få den största smällen. Men det är andra matchen nu. Fruktansvärt tråkigt för hela sporten.

Kristopher sa...

Då blir det definitivt ett besök där inom det närmsta känner jag. Spännande!

Mja, jag tror att dom kommer åka på en hel del böter pga bristande säkerhet med visitationerna, men jag hoppas att dom inte får poängavdrag. Ja onekligen skit för hela allsvenskan!

eberlund sa...

Restaurang davidshall har varit platsen där jag och Olsson gemensamt firat våra födelsedagar de senaste två åren tillsammans med våra vänner. Riktigt goda tapas till humana priser, kombinerat med goda öl till för enormt humana priser. :)

Jonas sa...

Nej nej, det låter som att ni missade ettan på listan, den smått fantastiska Vesterbro Pilsner. Den är så vansinnigt god att jag inte vill dricka nånting annat när jag är där.

Balder sa...

Kristopher, precis som Almryd (eberlund) säger väldigt humana priser på både mat och öl. Triple Karmeliet kostar 59kr tex.

Eberlund, dom har tagit bort Chouffen. Sista gick nu.

Jonas, ja det är en god öl det säger jag inget on. Men Vesterbro Pilsner och Vesterbro Wit är deras två standard tappar. Jag är dessutom ingen direkt pilsner kille så jag stod över.
Kul att du hittat något som du verkligen fastnat för där! jag har fastnat för hela stället!

Johan sa...

BA Texas Ranger har knappt någon chilismak alls i jämförelse med vanliga Rangern. Dock en god porter även det, där chilin lägger in en intressant dimension istället för att spela huvudroll.