2010-08-10

Belgienresan - Dag 3-4, Westvleteren och Cantillon

Tredje dagen, igår, var dagen vi hade bokat tid för att hämta ut öl i Westvleteren. Så det blev en tripp dit.
Vi lyckades få tag i en back Westvleteren Blond samt 3 st 3-pack med Westvleteren 12. Efter att vi hämtat ut ölen så besökte vi caféet In de Vrede där man kunde köpa samtliga av deras öl och provsmaka. Olsson ställde frivilligt upp som bilförare hem så han fick bara smaka lite. Vi drack Blond, 8:an och 12:an där också.Väntat länge på att få smaka 12:an för att se varför den har plats 1 i världen både på ratebeer.com och beeradvocate.com (sist jag kollade iaf). Ska inte gå in på så mycket detaljer nu men den var jävligt god. Kostade 45 kr i baren där.

Efter lite lunch där så bestämde vi oss för att det skadade inte att fråga igen om det var möjligt att man fick köpa lite mer med sig hem. Med frasen "we drove all the way from Sweden" och lite puppy-eyes på det så gick de med på att vi fick köpa vars ett trepack av 12:an till. Så det slutade med 6 st tolvor var och 8 st Blond var. Helt ok utdelning!

Själva klostret såg man tyvärr inte alls så detv ar en liten besvikelse. Munkarna är ju lite privata varelser. Enda man kunde titta på där var typ en böneplats eller nåt där man kunde tända ett ljus. Där fanns lite småsaker att titta på men hade man inte åkt dit för ölen hade man blivit lite besviken. Det resulterade i att vi även skippade bilturen till Chimay idag.

Efter Westvleteren hittade vi en mataffär där vi handlade lite mer öl att ta hem. Vi brände totalt 1500 kr där. Lite prisexempel: Chimay Bleu 75 cl, runt 29 kr. 4-pack Mort Subite Framboise, 37 kr, Rochefort 10 33cl, 16 kr. Det vill säga väldigt billigt. Så det blev en hel kundvagn full.

Sen var vi riktigt trötta så det blev en pizza ute och sen tillbaka till hotellet. Gårdagens hårda festande lämnade sina spår rejält.

Vi pajade även alla chanser att nå upp i 100 smakade öl igår. Eftersom vi knappt drack några.

Här är korta listan från igår:
Jupiler
Leffe 9°
Westvleteren Blond
Westvleteren Bruin 8
Westvleteren Bruin 12

Lite bilder från gårdagen:







Idag har vi besökt Cantillon, ett old fashion lambic-bryggeri i Bryssel. Det var riktigt fint faktiskt. Man fick veta lite om hur de gör och man fick provsmaka några av deras öl. Lätt värt de 5€ det kostade i inträde. Vi passade även på att handla lite där eftersom det var också väldigt billigt. Cantillon-öl brukar kosta en förmögenhet i Sverige om man ens kan få tag i dem. Vi köpte 15 st 75 cl och lite blandade småflaskor.

Sen tyckte vi att vi skulle handla lite mer öl. Vi körde till Carrefour, ett stort köpcentrum, som vi hade sett på vägen hem från Westvleteren igår och handlade en hel del till. Vi har extremt mycket öl nu. Gött...

Dagen är ju inte slut än, ska ut ikväll också och hitta på nåt skoj men nog inget som är värt att skriva om. Kommer dock uppdatera listan på smakade öl för idag vid ett senare tillfälle.


Hittills är vi uppe i:

Bellevue Kriek, 3.50€
Cantillon Gueze, gratis, ingick i inträdet
Cantillon Kriek, gratis
Cantillon Rose Gambrinus, gratis
Westmalle Tripel, 3.50€

Lite bilder från idag också:

















1 kommentar:

Gyllenbock sa...

Det är verkligen löjligt billigt i Belgien, ett skönt land på det sättet.

Besöka Cantillon är verkligen en upplevelse, gillar den gammaldags miljön därinne.