2010-08-09

Belgienresan - Dag 2, Delirum Café m.m.

Igår var andra dagen på resan. Vi hade inga planer direkt eftersom mycket är stängt på söndagar och vi väntade oss en ganska lugn dag. Dock var inte pubar stängda och det var ett jävla drag ute på kvällen överallt.

Vi började dagen med lunch och lite öl på A La Mort Subite, en ganska trevlig pub som fortfarande har kvar sin originalinredning från 1928. Deras lambics är riktigt goda, bland de bästa fruktöl jag druckit.

Dagen gick sedan med att strosa runt lite på stan och besöka diverse pubar. Efter en vilopaus på hotellet var det sedan dags för Delirium Café. Delirium har enligt deras meny 2004 olika sorters öl och deras ölmeny var som en telefonkatalog. Priserna var nice där med, ca 3.5€ för en öl. Roligaste i menyn var nog att Lapin Kulta och Spendrups Old Gold var bland de dyraste ölen. De kostade 7.5€ respektive 8€. Lite märkligt kan man tycka.
Vi såg även att de erbjöd en vintage lambic som skulle vara minst 18 år gammal så vi beställde den. Efter att de letat ett tag efter den så hällde de upp och luktade på den och skakade på huvudet. En av killarna i baren smakade på den och hans min avslöjade att det inte längre var drickbart. Istället beställde vi Corsendonk Pater och Corsendonk Agnus från 2001 istället. 3 flaskor, och de kostade totalt 9€. Löjligt billigt. Patern hade inte åldrats så bra men Agnus, den ljusa av dem, var riktigt god.

Sen har vi också lärt oss att Gueze uttalas "göös".

Blev ju en hel del öl vi provade under dagen igår. Här har ni listan :)

Caulier Bruin, 4.50€
Chimay Blanche, 4.10€ (på fat)
Chimay Bleu, 3.50€ (på fat)
Chouffe Dobbelen IPA Tripel, 3.60€
Corsendonk Agnus 2001, 3€
Corsendonk Pater 2001, 3€
Delirium Noctornum, 3.80€
Delirium Tremens, 4€
De Verboten Vrucht, 4€
Duchesse De Bourgogne, 3.50€ (på fat)
Floris Framboise, 3.50€
Grimbergen, 4€
Gulden Draak, 3.50€
Hoegaarden Grand Cru, 4€
Hoegaarden Blanche, 4€
Hopus, 4€
Kasteell Rouge, 2.50€
Kwak, 3.50€
La Trappe Quadrupel, 3.80€
Malheur 10, 3.50€
Mikkeller East Kent Golding IPA, 3.50€ (på fat)
Mort Subite Framboise, 4.10€
Mort Subite Gueze 3.50€
Mort Subite Kriek, 4.10€
Rochefort 10, 4.90€

Ja, det blev några stycken igår. :)
Idag bär det av mot Westvleteren och vi ska även försöka hitta nån supermarket att handla öl på för att ta med oss hem. Visat sig att alla specialicerade ölbutiker i stan är lite väl dyra.
















4 kommentarer:

lasseg sa...

Om ni ska till Westvleteren så kan jag tisa om en skön ölbutik i en lada ganska nära Poperinge, det är inte världens omväg och de har ett vääldigt bra sortiment på detta ställe. Bra priser dessutom.

Tror den hette "Noel Cuvelier's Beer Shop".. Jupp hittade länk (karta halvvägs ner), håll utkik efter humlefälten på vägen dit, Poperinge är ju berömt för sin humle..

http://gloriousfoodandwinebelgianbeer.blogspot.com/2007/09/beer-shop-noel-cuveliers-poperinge.html

Almryd sa...

tack för tipset. synd bara att jag såg din kommentar först nu när vi redan varit där. Vi fick iaf köpt lite öl på vägen hem, hittade en matbutik som hade rätt ok priser och ok sortiment.

Eirik den Cantillon-sugna @ Basunen sa...

Så tolkar jag det rätt att Geueze uttalas "göös" som i fiskarten (gös + en extra ö) altså med vanlig g?

Hade en diskussion om det här om dagen

Almryd sa...

japp. göös. [gö:s]

jag trodde det uttalades "geze" men då fattar servitörerna ingenting :)