2010-04-13

Ja... vad ska man säga om dessa danskar?

Hittade denna roliga artikel på Metro.se idag och tycker att det är helt fantastiskt. Dels för det är roligt och för att det är sant. It's funny becuase it's true, som Homer Simpson brukar säga. Själv kan jag väl tycka att om jag druckit tre öl om dagen på jobb så hade jag inte fått så mycket gjort... Här har ni artikeln som den stod på Metros hemsida. Länkar inte till den eftersom länken säkert försvinner inom kort ändå.



"Ölstrejk på Carlsberg avblåst"

"Den danska ölstrejken på Carlsbergs lager i Höje Thåstrup tog åtminstone tillfälligt slut på måndagsmorgonen, då de strejkande medarbetarna återgick till jobbet.

Strejken bröt ut i förra veckan, efter missnöje med bryggeriets nya alkoholpolicy, som innebär att de anställda bara får dricka en öl på lunchrasten. Tidigare har det varit fritt fram att sätta i sig tre öl när som helst under en arbetsdag.

De förtroendevalda bland lagerpersonalen hoppas nu inom kort får träffa ledningen för att nå fram till en mer acceptabel lösning på frågan. Enligt Carlsberg har strejken lett till betydande förseningar av ölleveranser ut till kunderna, speciellt på Själland.

Ett försök från Carlsberg att dra in lastbilschaufförernas öl misslyckades. Därför har företaget installerat alkolås i alla sina lastbilar."

Ja, vad ska man säga om det?



Inga kommentarer: