2012-10-17

Maltes Hembryggarfestival i Malmö på lördag 20/10

En av årets trevligaste händelser är Sällskapet Maltes hembryggarfestival i Malmö.
Hit kommer en hel del av söderns hembryggare för att delta i en välkomnande och trevlig tillställning.
 
Reglerna är enkla, brygg öl ta med max två olika sorters öl med minst 10 liter öl (10 cl per smakprov) även om man nu i efterhand varnar om att det kommer så mycket folk att man nästan måste ha med sig 15-20 liter öl.
 
Totalt tävlar 32 olika drycker + 1 extra från Maltes egen styrelse.
En av eldsjälarna bakom projektet är fjolårsvinnaren Jonas Carlsson Stroh från Solobryggeriet. Han är noga att poängtera att i år är det drycker och inte öl för det dyker faktiskt även upp ett mjöd.
Det är rekord i år igen! Jonas verkar väldigt entusiastisk och man ska inte vara förvånad om Jonas kommer med två porters till festivalen. Han är nämligen "porterist". Förra årets vinnare Möllan Porter med väldigt mycket kaffe bryggdes stort hos en av sponsorerna Malmö Brygghus och är en väldigt bra öl!
 
Till detta får man levande musik av Sven Erik Lundeqvist Trio. En hel del känner nog till namnet sen tidigare. Det är dom man har sett på scen tidigare på Far i Hatten.
Man får även en plockbuffe från en herre dom flesta i landet numera känner till. Mannen bakom South Plains Brewing Co. jag pratar så klart om Jeff Brown.
 
En del kända namn bland hembryggarna - till exempel Thomas Fransson (Sveriges bryggradio), Hampus Brewing (Sveriges bryggradio) som jag tidigare recenserat ett öl från här, Anders And Ale (ölbloggare) och Alan Dougan (Worlds smallest brewery), samt ett flertal som inte varit med tidigare år, t.ex. Kapusta Brewing.
 
I ölstilarna så utlovas det en hel del IPA, några Porter/Stout samt ett par Brettanomyces-öl anmälda. Generellt är det många ovanliga ölstilar så som Weizenbock, Altbier, Farmhouse Ale.
 
 
En del andra kändisar dyker upp, Jag och mina vänner Kristopher och Grip ställer också upp. Vi är helt gröna, och hoppas bara att vår öl inte är (för)infekterad.
I vårt stall dyker finner man bara ovanliga öl. En belgisk saison som smakade så underbart att vi var tvunga att hitta på någon. Så en olivlagrad saison bjuds det på.
Vi slänger även in en Berliner Weisse som är överdoserad med laktosbakterier och selleri.
 
Tid, pris osv.
Portarna på Limhamns folkets hus slås upp 15.00 och slås igen 22.00. Det kostar för medlemmar i Malte 200 kr, för icke medlemmar 300 kr. I avgiften ingår förutom provningsglas även en välsmakande plockbuffé. Själva ölen bjuder de deltagande hembryggarna på.
 
 
Limhamns folkets hus
Linnégatan 6
Limhamn

2 kommentarer:

Jonas Carlsson Stroh sa...

Tyvärr inga porter från mig i år. Som festivalansvarig och förra årets vinnare skulle det kännas väldigt fel om jag råkade vinna. Däremot är styrelsens bidrag, utom tävlan, bryggd med mitt recept på Solobryggeriet :)

Kristopher sa...

Ska bli väldigt kul! Snygg bild på filtreringen förresten, var hittade du den? ;) Ses på lördag!