2012-10-23

Brons till Brasserie Vellanche, Guld till Nerdbrewing

Då har jag och bryggarkompisarna Kristopher och Gripen varit på festival med vår egen öl för första gången. Det var oerhört trevligt!

Dagen började med att vi langade in allt vi hade i en kyl och började göra klart vårt bord. Bordet var vi väldigt nöjda med. Sen var det dags för kvalitetskontroll av vår öl.

Med oss hade vi Werner & Werner, en Berliner Weisse gjord på selleri och låga 2,8 % ABV.
Men vi uppfattade ganska fort att detta var inte bra. Detta går inte att dricka!


Det luktade spya blandat med A-fil! Fick senare veta att jag troligen inte hade gjort något fel utan jag bara hade haft för bråttom med den.
Den fick stå kvar på bordet då det faktiskt var en fin etikett. Ölet blev snabbt en snackis i lokalen. Folk kom och frågade om den och vi erbjöd dem att lukta på den...efter det var det ingen som drack!

På tal om snackis, vår andra öl blev även den en snackis. Vi har gjort en saison vid namn What Saison som hyllats av många, vi hade ett snitt på Untappd på över 4 om man får skryta. Men eftersom jag har en förkärlek att experimentera lite valde jag att lagra den på olivkärnor.

Med oss hade vi What Saison? Kalamata edt. och den var väl kanske inte den godaste ölen på festivalen, men det var den absolut mest spännande enligt väldigt många.

Håkan Engström på Sydsvenskan skrev så här i deras blogg På tungan.
"Saison är på frammarsch, och det fanns tre exempel även här. Jag hann inte prova allt, men smakade den som fått namnet What Saison? och som Brasserie Vellanche beskrev som en höst-saison. Kryddat med ingefära och apelsin, lagrat på olivkärnor (!). Alkoholhalt 7,0%. Ölet var stilenligt funky och jordigt, med en tilltagande och tilltalande smak av ingefära."
Vi är så klart glada för orden Håkan!

Vinnaren hela tävlingen var Nerdbrewing Else if Imperial Stout och kommer därmed att få brygga sitt öl hos Malmö Brygghus. Sibbarps Husbryggeri - Råg-IPA och Seven Brewers Dark Side - Lakritsporter fick silver respektive brons.

Hur det gick för Brasserie Vellanche? Jodå det fanns två klasser, en om vilket öl som var bäst. I den gick det inte så bra, men i bästa bord fick vi brons. Något vi faktiskt var lite besvikna på. Vi var ju jätte nöjda med hur snyggt vårt bord var!

Nästa år ses vi igen. En plan för SM föddes...så passa er för då kommer skåningarna!
 

Inga kommentarer: