2010-01-12

Ölråd 091023 Röstlund

Kvällens värd: Röstlund

Det var en gång ett ölråd hemma hos Röstlund. Alla hade trevligt och skrev eftertänksamma betyg och omdömmen. Sen lyckades någon slarva borta blocket med alla anteckningar. Men idag hittade jag blocket igen! Så här kommer ett något försenat protokoll.

Trois Pistoles
(Kan uttalas [Trappistöl] om man verkligen vill)
Land: Kanada
Distrikt: Kanada
Alkoholhalt: 9,0 %
Pris: 26:90kr / 330 ml
Går dock ej att beställa längre

Eberlund: Fin doft och ganska fyllig eftersmak. Eftersmaken påminner om drinken Black Velvet som består av torr champagne och Guinness. Väldigt god. Gillar den torra eftersmaken som fasiken!
Betyg: 7

Röstlund: Söt och god doft. Maltig och syrlig med en hel del krydda. Nästan perfekt balans med tappar efter ett tag (red. anm. ?).
Betyg: 8

Ekström: Påminner om trappist a la chimay! Och jag gillar den... Men den förlorar kolsyrekänslan väldigt fort och smakar mindre och mindre. Önskar att jag hade mer att säga.
Betyg: 6

Balder: Måste vara riktigt kall. Då är det en given 7:a. Nyhemkommen från Kanada så kan jag erkänna att detta är en av deras bästa. Eloge till Röstlund: En perfekt öl att börja ett Ölråd med.
Betyg: 6

Olsson: Maltig, kraftig, komplex. Samtidigt balanserad. Tydliga chokladtoner, utan att chokladigheten tar över. Jäkligt bra njutöl. Sjukt bra till smakrik brie. Snygg ettikett.
Betyg: 8

Henning: Kanada överraskar med ett fruktigt, belgiskt finöl. Lagom mycket frukt och choklad i första smaken. Eftersmaken är lite tunn och det enda negativa är att den är lite tunn. Ett bra njutöl. Troipistoel!
Betyg: 7

Snittbetyg: 7,0.


Paradox Smokehead
Land: Storbritannien
Distrikt: Skottland
Alkoholhalt: 10,0 %

Pris: 59:oo kr / 330 ml

Systembolagets beställningssortiment


Olsson: Det smakar whiskey och rökt skinka. jag ogillar normalt whiskey och jag är vegetarian... Jag kan dock uppskatta vissa beståndsdelar.
Betyg: 2

Eberlund: Whiskey-doft men det trevliga slutar där. Den rökiga smaken ger en smak av rökt skinka och det håller inte i en öl för mig. Skinka har man på mackan, vill inte ha det i ölen. Prima skinka? Nepp nepp!
Betyg: 2

Röstlund: Underbar doft. Rök och tjära. Tyvärr lite tunn. Tar hellre en rökig whiskey.
Betyg: 5

Ekström: Gillar kall öl och där faller denna öl på grund av rumstemperaturen. Stort + är den rökiga karaktären av whiskey. Mörk och trevlig färg som går samman med smaken. Kan vara att jag gillar tanken med öl lagrad på Bowmore fat! Eller?
Betyg: 6

Henning: En imponerande brygd som passar den som tycker om rökig öl. Sötman och alkoholsmaken är jättefin och rökigheten sitter fint i eftersmaken. Njut vid ett tillfälle i din skönaste fåtölj!
Betyg: 4

Balder: Fan, fan, fan, vad ska jag säga. Jag älskar den, men jag ogillar den en del. Smaken är underbar men priset är på tok för högt. Påminner om när jag råkade hälla i lite 15-årig Dimpels i en La Trappe. Ja, jag var full. Jag tycker om whiskey och älskar öl. Betyget kommer därför från hjärtat.
Betyg: 8

Snittbetyg: 4,5


XS Old Crustacean 2008
Land: USA
Distrikt: USA
Alkoholhalt: 11,5 %

Pris 139,00 kr / 750 ml

Systembolaget tillfälliga sortiment - Slut.

Balder: Kan förklara detta ölet som boxning. Först träffas man av jabben, sen kommer beskan som en rak höger över näsan. Eftersmaken sitter i som blodsmaken i munnen. Problemet är att det är en god eftersmak när man vant sig. Tänkte ge en 4:a, men denna långa motivering har fått mig att ändra mig.
Betyg: 7

Olsson: Doften är fantastisk! Färgen är jäkligt härlig. Den har alla goda förutsättningar, och när man först för den till munnen känns det lovande. Sen kommer 14 dussin arga arabiska ryttare och kör ner en påle i halsen. Man känner sig kontrollös och något utnyttjad. En imponerande upplevelse!
Betyg: 8

Eberlund: Jag gillar inte beska öl. Men... denna öl är som om Jackie Chan och Bruce Lee hade fått barn. De e' de som ger POWER!!! Eftersmaken är det SJUKASTE jag varit med om. Den håller i i flera minuter. Helt sinnessjukt. Sen ska ju en öl för 140 kr ge en upplevelse som är one of a kind. Extremt kul att smaka även om den faktiska smaken inte är 100 % my style. Men ändå läckert som fan.
Betyg: 6

Röstlund: Ett öl som i doften har allt. Väl i munnen är det först himmel sn helvete. Beskan tar över lite för mycket. Hoppas det jämnas ut med lite lagring.
Betyg: 7

Ekström: Luktar otroligt gott! Första intrycket är ok, tills jag sväljer... Första intrycket är en stor besvikelse men den blir faktiskt bättre. Inte värd de pengarna!
Betyg: 3

Henning: En fin doft, men smaken exploderar i en beska som håller i sig i hur många minuter du vill. En galen, stark, påträngande och egensinnig öl.
Betyg: 4

Snittbetyg: 5,8


2 kommentarer:

Almryd sa...

PÅ TIDEN!!

Röstlund sa...

Skönt, känner att jag fått lite upprättelse.