2009-04-20

Delirium Café

Klockan hade just passerat 14.00 (på min mobilklocka som faktiskt går 4 min fel) alltså var lockan 13.57 när vi först såg det som kunde ha blivit Ölrådets egna Pepes bodega.

Vi hade bara hört om att det fanns en plats i Göteborg där det fanns över 2000 ölsorter. Det fanns alltså, vi hade hittat guldet vid regnbågens slut, skatten som finns kvar när draken har dött. När vi nådde det som skulle bli kvällens höjdpunkt ställdes en skylt ut där det står "Vi har "många" ölsorter. Välkommen in och hitta din favorit...". Med tanke på att klockan bara var två och vi hade varsin full påse från stans finaste affär (Systembolaget) så kunde vi inte bara gå in redan då.

När klockan väl slog 20.00 äntrade vi ett relativt fullt Delirium Café, längst inne närmast baren stod ett bord med en skylt som talade om att här är det visst bokat.på skylten stod det "Ölrådet, 6 pers, 20.00)".

När väl öllistan kom fram... Då var det som att gå in i trans. Det var 5 män (med mustascher) och en baby (alt 5 och en halv män) med tårar i ögonen, vatten i mungiporna och ett ölsinne på sin fullaste peak.Den fullaste peaken kom faktiskt senare, men det var nog tack vare alkoholen.Resten av kvällen på Delirium Café går inte att beskriva med ord, det måste faktiskt upplevas.

Det var faktiskt så att det kändes som att något saknades, jag satt i många långa stunder och tänkte på det.Varför var inte Skobåtslampan med? Hur kan man bedöma en öl utan att filtrera ölets utseende genom Skobåtslampans underbara ljus?


Kuriosa från Wiki.Delirium tremens (latin delirus, förryckt, urspårad och tremo, "darra") är en komplikation till i första hand alkoholberoende eller alkoholism och klassificeras som ett alkoholbetingat psykotiskt syndrom.Delirium tremens kan uppträda 24 till 72 timmar efter ett avbrott i en längre tids dagligt missbruk av alkohol. För att diagnosen skall kunna ställas krävs att personen har ett förvirringstillstånd med svårigheter att orientera sig till tid, rum, situation och person. Delirium tremens är ett livshotande tillstånd med risk för cirkulationskollaps, om behandling med lugnande mediciner inte sätts in.

/Balder - keeper of the magic Skobåtslampa

Inga kommentarer: