2010-12-02

Göteborgs Beer & Whisky inställt

Fick just ett meddelande att Göteborgs ölfestival ska ställas in på grund av att det skulle serveras whisky på festivalen. Malmö Stad bör nu vakna till och överta konceptet och locka ner utställarna till Malmö istället. Då kan man dessutom få över många danska microbryggare. Malmö är den perfekta logistiska platsen för detta! VAKNA MALMÖ och ring mig så ställer Ölrådet upp!

Detta står på hemsidan:

"Göteborg Beer & Whisky Festival måste ställas in, pga att tillståndsmyndigheten i Göteborg vägrar att ge utställarna tillfälliga serveringstillstånd, enligt samma metod som används för Stockholm Beer & Whisky Festival i 19 år.

Tillståndsmyndigheten i Göteborg tillåter heller inte att whisky får finnas på Göteborg Beer & Whisky Festival och hänvisar till kommunens riktlinjer, där det står att sprit inte bör tillåtas för tillfälliga serveringstillstånd. Göteborgs Kommun är den enda kommun i Sverige med denna riktlinje.

Den nya alkohollagen träder i kraft den 1/1, då tillträder även nya politiker, så förhoppningsvis kommer man i framtiden att kunna gå på öl & whiskymässa även i Göteborg.

Vi hänvisar alla diskriminerade, whiskyälskade göteborgare till tillståndsmyndigheten i Göteborg
"


Sparka ut starkspriten och låt Ölet flöda säger jag...

Inga kommentarer: