2010-02-28

Test på en av Ölbutikken-ölen

Redan på lördagen när vi kom hem beslöt vi oss för att smaka en av de inhandlade ölen. Först offret blev sambon Lagerströms Grand Cru. Hon kommer även att bidra med sitt första omdöme här på bloggen! Anmärkningsvärt eftersom hon inte ens gillar vanligt öl. Fruktölen och de rödvinslagrade fungerar dock. Men icke desto mindre, här kommer hennes första omdöme. Målet är ju så klart att få henne att älska vanlig öl också men det är fortfarande work in progress! :)
Detta öl rekommenderades av butiksinnehavaren på Ölbutikken efter Lagerströms förklaring på vad hon gillade.

Grand Cru
Land: Belgien
Alkoholprocent: 6.0%
Pris: 26 DKK

Lagerström: Luktar som en blandning på Duchesse de Bourgogne och en fruktöl, typ framboise. Denna skulle vara lite som Duchesse så är inte förvånad. :)
Smakar som Duchesse fast lite surare, jag gillar det. Dock är jag rätt nöjd med att dela en 33 cl med Krille. Blir lite mycket att dricka hela själv. Kanske lite lättare om man är lite mer påverkad. ;)
I jämförelse med andra öl får den en sexa!
Betyg: 6

Eberlund: Bättre än Bios Vlaamse som de har på Tröls men sämre än Duchesse de Bourgogne. Svårt att jämföra dessa rödvinsöl med andra öl men det är ändå gott. Men inte bästa rödvinsölet än så länge. Lite surt men en skön avstickare från andra "vanliga" öl.
Betyg: 5



Inga kommentarer: